Zijn Flash Video formaten lagere kwaliteit dan anderen?

Video is een enorme element van communicatie op het web. Cisco Systems, Inc., een grote internetbedrijf, verwacht video omvat 90 procent van internetverkeer in 2013. YouTube is de derde meest bezochte site op het Internet, en bijna alle van de video's op YouTube gebruik Adobes Flash Player. Wanneer u een heleboel lage kwaliteit Flash video ziet, is het natuurlijk af als Flash zelf gewoon inferieur is. Om het antwoord te begrijpen, moet u weten een beetje over hoe digitale videowerken.

Videocompressie

Compressie is wat digitale video mogelijk maakt. Een video compressor/decompressor, of codec, neemt video en verwerkt deze op een manier die kan worden opgeslagen als een veel kleinere hoeveelheid gegevens. Zonder compressie, zou er geen dergelijke dingen als DVD's of web video, omdat de video's zou bestaan uit veel te veel gegevens--honderden gigabytes per uur van video--om te verzenden of opslaan van praktisch. Twee basiscategorieën van media compressie bestaan: "lossless" en "lossy."

Compressie zonder verlies

Compressie zonder gegevensverlies dankt zijn naam aan het feit dat zijn de frames van de video niet aanzienlijk gewijzigd; Er is geen verlies van gegevens of detail. Het maakt gebruik van herhaalde afbeeldingselementen, zoals de blauwe in een heldere hemel, om de grootte van het bestand. Dit resulteert in een bestand dat is een stuk kleiner dan ongecomprimeerde video, maar nog steeds niet klein genoeg voor een praktische, alledaagse doeleinden. Verliesvrije compressie is nuttig voor het archiveren wanneer ruimte beperkt is en voor tussenliggende stappen in videoproductie, aangezien het niet de video veel degraderen.

Lossy compressie

Lossy compressie, die wordt gebruikt in Flash video, verandert de video en verwijdert gegevens en detail. Gegevens verwijderd op verschillende manieren die over het algemeen onmerkbaar zijn. De belangrijkste methode is tijdelijke compressie. Bijvoorbeeld, in een scène van het gesprek, zal een film meestal gesneden heen en weer tussen elke luidspreker. De achtergronden achter de actoren, zoals muren, zal niet veel veranderen en dus niet behoeven te worden herhaald in elk frame, zodat tijdelijke compressie worden deze verwijderd uit alle frames waarin ze worden weergegeven behalve de eerste. Dit maakt het videobestand veel kleiner.

Flash versus Other Video Video

Bij het overwegen van video kwaliteit, twee belangrijke dingen materie: resolutie en bitsnelheid. Resolutie is het aantal en de dichtheid van pixels in een bepaald frame. Bitrate is de hoeveelheid gegevens per seconde van video gebruikt. Hogere bitrates behoudt u meer van de oorspronkelijke gegevens en detail (en dus kwaliteit), maar zal ook leiden tot grotere bestanden en langzamer downloads. Lagere bitrates zal leiden tot slechte kwaliteit, maar snellere overdracht. Veel van de mensen die Flash video voor het web te coderen liever heb het downloaden zo spoedig mogelijk, en dus bij lage bitrates, waardoor het lijkt alsof Flash video inherent lagere kwaliteit is kunt coderen. Maar dat is niet het geval. Gezien voldoende hoge bitrate, kan de codecs in Flash video output gecomprimeerde video met kwaliteit vergelijkbaar met die van een ander lossy formaat. Flash-video's bekeken op sites zoals YouTube zijn ook meer kans om meerdere malen opnieuw gecodeerd zijn geweest die de video degradeert.