Zal Spybot zoeken & werk met Vista vernietigen?

Spybot Search & Destroy is een gratis programma dat kan helpen een computer beschermen tegen spyware en andere vormen van schadelijke software. Spybot werd uitgebracht in de vroege 2000s in reactie op een groeiend spywareprobleem dat besturingssysteem fabrikanten nog moest volledig aan de orde. Spybot ondersteunt een breder scala aan besturingssystemen dan veel anti-spyware programma's, en het zal werken op uw Windows Vista-computer.

Systeemvereisten

De systeemvereisten voor Spybot Search & Destroy in Windows Vista zijn dezelfde als die voor Windows Vista zelf. Uw computer moet een 800 MHz-processor of sneller en ten minste 512 MB geheugen. Bovendien, vereist Spybot administratieve voorrechten voor bepaalde functies van het programma om te werken zoals de bedoeling is. Als u niet op uw computer met een Administrator-account inloggen kan, met de rechtermuisknop op het pictogram Spybot bij het uitvoeren van het programma en selecteer "Looppas als beheerder".

Andere ondersteund besturingssystemen

U kunt Spybot Search & Destroy op vrijwel elk Windows-besturingssysteem uitvoeren vanaf Windows 95 in te dienen. Spybot ook draait op Windows Mobile 5 en eerdere, Linux en Unix. Om te functioneren op Linux of Unix, moet de WINE Windows emulator worden geïnstalleerd. De aanstaande Spybot 2--in het bèta testen op het moment van schrijven--vereist Windows XP met Service Pack 2 of hoger.

Spybot functies

Naast speurder en afzetbaar spyware, heeft Spybot ook de mogelijkheid om een computer beschermen tegen adware, dialers en keyloggers. Het verwijdert ook bestanden die kunnen worden gebruikt voor het bijhouden van de geschiedenis van uw computer gebruik. Daarnaast heeft Spybot automatische bescherming voor Internet Explorer die kan voorkomen dat de browser gedownload bekende bedreigingen. Spybot controleert het Internet periodiek op updates en installeert hen automatisch.

Alternatieven

Vandaag, bevat Windows Windows Defender, waarmee automatische spywarebescherming zonder de noodzaak om extra software te installeren. Tussen Windows Defender en Microsoft Security Essentials--een ander gratis security product van Microsoft--vindt u dat uw computer heeft voldoende bescherming tegen schadelijke software zonder de noodzaak om derden producten te installeren. Veel anti-virus programma's omvatten ook ingebouwde spywarebescherming. Als u hebt geprobeerd Spybot en vond dat het niet naar uw eigen smaak, probeer één van deze alternatieven.