Zal het initialiseren van een schijf veeg gegevens?

Zal het initialiseren van een schijf veeg gegevens?


Conventionele wijsheid zegt dat initialiseren van een eerder geformatteerd en gebruikte opslagstation, worden alle gegevens op die schijf gewist. Maar dit kan niet per se waar met hedendaagse tools.

Formatteren van een schijf opslag

Formatteren van de schijf opslag definieert hoe het besturingssysteem zal schrijven en opslaan van bestanden op het apparaat. FAT32, zijn gemeenschappelijk bestand-opslagsystemen voor oudere versies van het Windows-besturingssysteem, of NTFS, voor versies van Windows XP of hoger. Voor Macintosh-gebruikers, zal het bestandssysteem Mac OS standaard voor oudere systemen, en Mac OS Extended voor Mac OS 8.1 of hoger worden.

Alle opslagapparaten moeten worden geïnitialiseerd vóór gebruik. Echter, de harde schijf binnen een desktopcomputer of laptop wordt geïnitialiseerd in de fabriek, aangezien de meeste externe opslagapparaten, zoals flash drives en draagbare harde schijven.

Wanneer een schijf formatteren

Als u een vaste schijf formatteert, zal u alle bestanden op dat station, wissen volgens Microsoft. Er zijn momenten, maar wanneer u het nodig vindt wellicht voor het opmaken van een opslagapparaat, zoals wanneer een nieuwe harde schijf in een computer wordt geïnstalleerd of wanneer het besturingssysteem van de computer een externe schijf niet wordt herkend.

Als de schijf nieuw is, kunt u opmaken met straffeloosheid. Echter als het station is niet nieuw, maar u wilt uw gegevens opslaan, moet u een back up van de bestanden vóór het formatteren van de schijf.

Opmaak zonder verlies van gegevens

Vanaf November 2010 zijn er softwaretools om te helpen u bij het partitioneren van uw schijf om te voorkomen dat opnieuw formatteren als u nodig hebt om de grootte van schijfpartities of herverdeling van de beschikbare ruimte. Partitie software beheren kunt manipuleren uw schijf maken, opmaken, verbergen of zichtbaar te maken, en verwijderen of partities undelete. U kunt ook wijzigen de partitie label, wijzigen van de aanduiding van het station, en bovenal formaat of samenvoegen van gegevenspartities zonder dat gegevensbestanden verloren gaan.