Zal een laserprinter hebben een hogere kwaliteit Print Output dan een inkt Jet Printer?

Wanneer overweegt de aankoop van een nieuwe printer, overwegen kunt u een paar dingen, zoals het volume dat u verwacht te printen en de kwaliteit die u op zoek bent om te bereiken. Voor afdrukken in grote hoeveelheden, laserprinters zijn sneller, maar inkjet-printers hebben meestal een hogere kwaliteit output in de lagere prijsklassen. Alle financiële cijfers zijn vanaf November 2010.

Laser Printer Output

Voor laserprinters in het kantoor aan huis begroting (minder dan $400), verwachten een output van ongeveer 20 pagina's per minuut, afhankelijk van de complexiteit van de documenten wordt afgedrukt. Printers in deze prijsklasse hebben maximale resolutie van 1200 dpi (punt per inch). Het is een grote sprong in geld te krijgen een hogere resolutie uit een laserprinter. Printers die op 2400 dpi afdrukken beginnen in het $1.000 bereik.

Inkjet Printer Output

Inkjetprinters hebben een breder scala aan opties voor einduitvoer en bereik in prijs van zo weinig zoals $40 tot meer dan $400, afhankelijk van de functies en de fabrikant. Inkjet-printers in deze prijsklasse kunnen zwarte afdrukken op een vergelijkbaar niveau als laser printers, maar echt schitteren in kleur: sommige printers kunnen omhoog van 4.800 dpi op fotopapier afdrukken en afdrukken van fotografische kwaliteit prints.

Maken van een keuze

Als de afdrukkwaliteit is uw top zorg en uw budget is klein, een inkjetprinter is de betere keuze — afdrukken van hoge kwaliteit kunt u gemakkelijk bereiken. Als u bereid bent te geven een beetje (of veel) meer, kunt u kijken naar kleurenlaserprinters, die grote afdruktaken snel en in hoge kwaliteit behandelen kunnen.