Windows Verkenner uitgebreide informatie

Windows Verkenner uitgebreide informatie


Tijdens het verkennen van uw bestanden en mappen, kan je lang voor een paar extra functies die de taak een beetje gemakkelijker zou maken. Windows Verkenner heeft extra menu-items die niet worden weergegeven tenzij je weet hoe ze te vinden. Er zijn slechts een paar, maar kunnen zij wat u wilt van uw turbocharge uw workflow en tijd besparen bij het beheren van uw digitale inhoud.

Functionaliteit van de Shift-toets

Een contextmenu wordt weergegeven wanneer u met de rechtermuisknop op vele toepassingen. Met de rechtermuisknop op een bestand in Windows Verkenner, bijvoorbeeld, en een flink aantal items kunnen worden weergegeven in het menu. Windows plaatsen sommigen van hen daar, als "Kopiëren" en "Plakken". U hebt zelfs de mogelijkheid items toevoegen aan het menu met behulp van een terts-verschijnende partij verzoekschrift of het systeemregister. Als u extra menu-items die je normaal gesproken niet ziet, uw "Shift" toets ingedrukt te klikken op een item in het Windows Verkenner-venster.

Instant troepenleiding Prompt

Als u de opdrachtprompt van uw systeem regelmatig gebruikt, weet u hoe tijdrovend het kan zijn om te navigeren naar een bepaalde map met behulp van de tekstopdrachten. Na de "Shift" toets ingedrukt te houden en op elke map in Windows Verkenner te klikken, vindt u een oplossing voor uw probleem in het contextmenu dat verschijnt. Klik in het menu-item met de naam "Open Command Window Here" en de opdrachtprompt wordt geopend naar de map waarop u hebt geklikt. Deze functie kunt besparen heel wat tijd, vooral als u klikt op een map die is diep verankerd in anderen.

Kopiëren als pad

U kan eens moest de naam van een bestand of map kopiëren en kon het niet vinden een handige manier om dat te doen. Houd de "Shift"-toets in Windows Verkenner met de rechtermuisknop op een bestand of map en klik vervolgens op "Kopiëren als pad" als u wilt kopiëren van de volledige padnaam van het bestand of de map waarop u hebt geklikt. U kunt de naam van dat pad in elke toepassing die u wilt plakken. Vergeet niet om de "Shift" ingedrukt te houden bij het uitvoeren van deze taak. Anders, zal u alle bestanden in een map kopiëren als u klikt op een map of het bestand zelf als u klikt op een bestand.

Start Menu Magic

Het menu Start van Windows 7 kunt u pin veelgebruikte items naar het door ze te slepen vanaf andere locaties. U kunt deze taak ook uitvoeren vanuit Windows Verkenner door "Shift," ingedrukt met de rechtermuisknop op een bestand en te selecteren "Pin naar startmenu." Windows wordt het bestand in het menu Start. Zodra het in het menu Start, klik op het bestand, houd uw linker muisknop ingedrukt en sleept u deze omhoog of omlaag om de positie waar u het gewenste bestand.