Windows Plug and Play-Service is onverwacht gestopt

Telkens wanneer die u uw computer inschakelt, lanceert het Windows-besturingssysteem tal van kleine toepassingen, bekend als services, waarmee bepaalde functies van uw computer. Sommige diensten, zoals de Plug and Play-service, zijn essentieel voor de stabiliteit van het besturingssysteem en moeten te allen tijde worden uitgevoerd. Wanneer u consequent fouten dat de computer is tot beëindiging van de Plug and Play-service ontvangt, kunt u zowel hardware als software op te lossen het probleem oplossen.

Over

Wanneer u nieuwe hardware installeren of een nieuw apparaat aansluit, detecteert Windows automatisch de wijzigingen aan uw computer. Uw computer vaak weet waar te gaan om de juiste stuurprogramma's te downloaden en de software die nodig zijn voor het uitvoeren van de hardware of het apparaat zonder uw input zal installeren. Uw computer onthoudt ook deze stuurprogramma's en instellingen elke keer dat u het apparaat op uw computer aansluit. Al deze functies worden gecontroleerd door de Plug and Play-service.

Oorzaken

Wanneer de Windows Plug en Play-service plotseling beëindigt en de fout produceert, kan dit de oorzaak van software of hardware fouten worden. Overwegen als u recente wijzigingen hebt aangebracht in uw computersysteem, zoals het installeren van nieuwe apparaten of programma's op uw computer. Soms onverenigbaarheid of systeem bestandscorruptie kan leiden tot diensten te mislukken. Kijk ook voor geen symptomen of andere beschadiging van of storing die kan worden veroorzaakt door malware virusactiviteit, die ook diensten aan crash en storing kan veroorzaken.

Basale probleemoplossingen

Bijwerken en uitvoeren van een volledige virusscan op uw computer, hebt u verdenkingen dat uw computer de infectie kan worden. Wellicht moet de computer in de veilige modus starten en de machine verbreken met het Internet om een volledige virus verwijdering. Als dit de fout niet corrigeert, voert u een Systeemherstel op de computer terug te draaien de systeembestanden naar een werkende configuratie. U kunt dit doen door te zoeken naar de "Systematiek weergeven" in het tekstvak van het menu Start.

Systeem bestand probleemoplossing

Als Systeemherstel mislukt, kunt u bepalen dat het probleem niet wordt veroorzaakt door een virus, wellicht het probleem een beschadigd systeembestand. In dit geval de systeembestanden van Windows worden uitgevoerd en laat het ontbrekende of beschadigde systeembestanden te herstellen. Starten van het menu Start, typ "CMD" in het tekstvak. Met de rechtermuisknop op het pictogram "CMD" en selecteer "Looppas als beheerder". Typ "sfc/scannow" ter naar de troepenleiding prompt en laat Windows Zoek en vervang beschadigde systeembestanden om het probleem te verhelpen.