Windows Mediaplayer toevoegen aan de taakbalk van Windows 7

De Windows 7-taakbalk dient als een handige interface waar de gebruikers computerprogramma's met een enkele muisklik kunnen starten. In het algemeen, snelkoppelingen naar programma's in de Windows "Start"-menu of op de belangrijkste bureaublad opgeslagen. Hoewel deze locaties inderdaad efficiƫnt zijn, vereisen ze nog extra navigatie, zoals elke actieve venster minimaliseren of bladeren door vele beschikbare items. Als u toepassingen zoals Windows Media Player regelmatig gebruikt, hebt u verschillende methoden voor het toevoegen aan de taakbalk van Windows 7.

Instructies

Uit het startmenu

1

Ga naar "Start" en selecteer "Alle programma's."

2

Klik om te grijpen "Windows Media Player" door op de linker muisknop ingedrukt.

3

Beweeg de muiscursor naar de taakbalk. Laat de linker muisknop om de snelkoppeling van de Windows Media Player in de exacte positie waar u wilt toevoegen het neer te zetten.

Vanuit Windows Verkenner

4

Klik op "Start" gevolgd door de "Computer" icoon.

5

Ga naar Windows Media Player standaarddirectory, onder "Drive-brief: \Program Files\Windows MediaPlayer." Merk op dat "Drive-letter" vertegenwoordigt de werkelijke schijf waar het programma zich bevindt.

6

Klik met de rechtermuisknop "Wmplayer.exe," Selecteer 'Verzenden naar' en klik op "Desktop" tijdelijk een als programmasnelkoppeling wilt maken op het bureaublad van Windows.

7

Klik om te grijpen van de Desktopkortere weg van Windows Media Player door op de linker muisknop ingedrukt.

8

Verplaats de snelkoppeling op de taakbalk en laat vervolgens de linker muisknop op de taakbalk-locatie waar u wenst te plaatsen van de snelkoppeling.

Tips & waarschuwingen

  • Als alternatief kan u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling Windows Media Player en selecteer "Pin naar taakbalk" in het contextmenu.