Welke soort RAM is een eMachine T5230 nodig?

Er zijn vele soorten RAM, en meer elk jaar naarmate technologie vordert worden toegevoegd. Toevoegen van dat RAM is een van de voordeligste manieren om een veroudering of basic computer te upgraden, zijn zo veel gebruikers geïnteresseerd. Echter de variatie in soort, de snelheid en de capaciteit van het RAM kan worden onthutsend, maar het is niet zo moeilijk als je weet wat je zoekt.

Wat Is RAM?

RAM is net als de korte-termijn geheugen van uw computer. Het werkende systeem, alle lopende programma's, en alle documenten en gegevens in gebruik door een lopend programma worden opgeslagen in het RAM-geheugen. RAM is vaak aangeduid als "geheugen" om deze reden. Verwar niet geheugen en opslagruimte. RAM-geheugen is geheugen, terwijl de harde schijf, optische schijven en flash drives opslag zijn.

EMachines T5230-compatibele RAM

Het soort RAM dat zal werken met een eMachines T5230 is zeer specifiek. Alleen DDR2 RAM zal werken, en alleen de DDR2 667 MHz is of langzamer. Dit type en de snelheid van de RAM heet ook "PC2-5300." Een eMachines T5230 accepteert geen stokken van de RAM die groter dan 1 gigabyte zijn. Aangezien eMachines T5320s twee RAM-sleuven hebben, ondersteunen zij een maximum van 2 gigabyte RAM-geheugen.

Bepalende RAM Type

De eenvoudigste manier om te bepalen welk type van een bepaalde stok van de RAM is om te lezen het etiket op het. Als het label ontbreekt of onleesbaar, kunt u de connector pinnen en inkepingen langs de onderkant van de stok te identificeren. DDR2 RAM is 133.35 mm lang en heeft een enkele inkeping in de bodem, iets uit het midden. Als de inkeping ongeveer 70 mm afstand van de verste rand is, is DDR2. Als de inkeping ongeveer 74 mm afstand van de verste rand is, is de voorloper van DDR2, DDR.

De behoeften van uw RAM

De hoeveelheid RAM die u nodig hebt, wordt bepaald door hoe gebruik je je computer. Als u het voornamelijk voor basistaken zoals surfen op het web en e-mail gebruikt, de 1 gigabyte RAM-geheugen die vooraf is geïnstalleerd in uw eMachines T5230 zou voldoende moeten zijn. Als u 3D-games spelen of graag meerdere programma's of browser lusjes open, moet upgrade naar 2 GB aanzienlijk uw ervaring verbeteren.