Welke oorzaken slechte RAM stokken?

Welke oorzaken slechte RAM stokken?


Slechte RAM kan veel verschillende symptomen veroorzaken op een computer, met inbegrip van slechte of trage werking, problemen bij het opstarten, bevriezing, kernel panics en problemen wakker worden van slaapwijze. Net als de meeste computeronderdelen, RAM niet eeuwig duren, maar het kan worden vervangen zonder veel gedoe. RAM kan gaan slecht van statische elektriciteit, spanningspieken, defecte verbindingen of leeftijd.

Elektrische schade

Meeste computeronderdelen zijn gevoelig voor spanningspieken en statische elektriciteit. Als u open te stellen uw computer en de Aanraking de RAM stokken zonder het ontladen van statische elektriciteit, of met behulp van een vliegverbod riem, veroorzaken een statische lading RAM kuren te vertonen. Piekspanning kunnen schade toebrengen aan de computeronderdelen, inclusief RAM. Het is belangrijk om uw computer en de bijbehorende onderdelen met behulp van een schommeling bar of de uninterruptible power supply, die sterk de kans op schade tijdens een power surge of blikseminslag verminderen kan. RAM-geheugen dat is aangetast door een elektrische lading zal waarschijnlijk moeten worden vervangen. Nieuwe RAM kan worden gekocht bij de meeste lokale computer winkels, online of bij winkels zoals Best Buy.

Defecte RAM

Hoewel het wellicht niet te vaak, RAM-geheugen kan worden beschadigd of defect vanaf het moment dat het wordt gekocht. Het is mogelijk dat het was beschadigd tijdens het productieproces of tijdens het vervoer naar de winkel of thuis. Symptomen van beschadigde of defecte RAM kunnen zich langzaam ontwikkelen na verloop van tijd, dus het kan niet meteen duidelijk zijn. De meeste fabrikanten hebben garanties op hun componenten, met inbegrip van RAM. Als u defecte RAM, spreken met de fabrikant voor een vervangende. Sommige fabrikanten bieden een levenslange garantie op hun RAM, zodat een vrije vervanger niet uitgesloten worden kan.

Oudere onderdelen

Als uw computer ouder is en de componenten zijn nooit vervangen, zou leeftijd de oorzaak van slechte RAM. Computeronderdelen slijten na verloop van tijd met gebruik, en RAM is geen uitzondering. Symptomen kunnen zich langzaam ontwikkelen of tegelijk weergegeven. Als uw computer zal niet op alle opstarten, stok probeer het verwijderen van elke RAM door één en het opstarten van de computer. Als u meer dan één RAM stick geïnstalleerd hebt, is het mogelijk dat slechts één slecht is gegaan. Verwijderen en vervangen van de defecte RAM stick moeten het probleem oplossen.

Andere oorzaken uitsluiten

Als u problemen met uw computer merken bent, kunnen er andere oorzaken dan de hoeveelheid RAM. Een defect moederbord, de harde schijf, de videokaart en de processor kunnen allemaal leiden tot symptomen wanneer u uw computer gebruikt. Als u eigenaar van een Apple-computer, voert de Apple Hardware Test of Apple diagnostische gegevens om te helpen de oorzaak van het probleem. Op een Windows-computer, kunt u programma's zoals MemTest86 gebruiken om te controleren uw RAM voor problemen. U kunt het diagnostische hulpprogramma binnen Windows ook gebruiken om te testen voor beschadigde RAM.