Welke instrumenten gebruik computerprogrammeurs?

Welke instrumenten gebruik computerprogrammeurs?


Computerprogrammeurs schrijven elk aspect van een stuk software dat een computer uitvoert maakt, berekenen, opnemen, analyseren en gegevens uitvoeren. Ongeveer 80 procent van het ontwerpproces van de software wordt uitgevoerd op papier voordat het schrijven van een computercode daadwerkelijk begint. Programmeurs gebruiken tools zoals ontwerpdocumentatie, stroomschema's en pseudocode om te houden van het programmeringsproces georganiseerd.

Documentatie

Enige computerprogrammeurs en degenen die werkzaam zijn op de software-ontwikkelingsproject zal ooit zien begin documentatie bij het programma, waarin de output, print ontwerp, scherm output en input documentatie. Eindgebruikers ziet alleen de technische "how-to" handleidingen tijdens de release van de software. Uitvoer documentatie beschreven wat de resultaten zijn van het analyseren van de gegevens die de software moeten doen. Printer ontwerp omvat de indeling van hoe de afgedrukte documenten zien aan de eindgebruiker eruit zal. Scherm output documentatie is verslagen en tekeningen van wat elk scherm ziet er als aan de eindgebruiker als de eindgebruiker in staat om te communiceren met de software is. Input documentatie bevat beschrijvingen van welke soorten gegevens zal worden gebracht van het nieuwe programma, zoals namen, datums, bedragen, credit card informatie, databases en meer. Al deze stukken van documentatie helpen de computerprogrammeur die komen met de namen van de variabelen in de computercode wordt gebruikt.

Stroomschema 's

Stroomschema's zijn afgebeeld diagrammen die welke elk proces doet voor een stukje van de gegevens illustreren zoals het wordt verwerkt via de verschillende onderdelen van de nieuwe software-applicatie. Elke grafiek begint met een klein ovaal en geeft beweging tijdens het hele proces met directionele pijlen vormen. Elke vorm heeft een verschillende betekenis. Rechthoek vakken geven aan een proces of een actie. Diamanten geven een beslissingspunt en een "ja" of een "nee" directionele indicator die zich uitstrekt van hen zal hebben. Stroomschema's eindigen met een klein ovaal. Pagina's zijn verbonden met kleine cirkels ITE. Stroomschema's visueel beschrijven wat het proces moet doen en wanneer zodat de programmeurs de computercode in de orde van schrijven kunnen de logica opgegeven het stroomschema's.

Pseudocode

Pseudocode is een technische term voor "valse code" aangezien er blokken van beklede verklaringen bedoeld om weer te geven van de werkelijke computercode geschreven in plain Engels. De coderegels pseudocode worden gemodelleerd na de visuele logische patronen in het stroomschema's. Deze valse code kunnen zo eenvoudig als "gebruiker drukt op 'Enter' knop. Schermweergaven 'Hello World!' "tot complexe zoals"gebruiker drukt op 'Enter' knop. Bereken sub routine begint. Scherm geeft antwoord in decimale notatie." Na de de pseudocode is geschreven voor de software, de computer programmeur zal "bureau check" logisch door doorheen is getrokken om ervoor te zorgen het werkt. Wanneer er zijn geen theoretische logica fouten aanwezig en elke sectie van code wordt administratief verwerkt, dan de programmeur zal zitten en de werkelijke computercode schrijven in de programmeertaal zoalsgespecificeerd door de werkgever.