Wederopbouw van de Cache in Outlook

Wederopbouw van de Cache in Outlook


Een overbelaste cache kan elke toepassing, vooral e-mail vertragen. In Microsoft Outlook een overbelaste cache kunt volledig voorkomen dat e-mail wordt verzonden of ontvangen. Het kan ook verwarrende foutmeldingen over lokale cache conflicterende met de servercache van de gevraagd. Wederopbouw van de cache (de kopie van uw e-mailberichten die zich op uw computer in tegenstelling tot een externe Microsoft Exchange Server bevindt) kan sterk verbeteren van de prestaties van Outlook, harde schijfruimte vrij te maken en e-mail bewegen soepel te houden. Deze probleemoplossing procedure is moeite waard, zelfs als een preventieve maatregel, met name als u verzenden en ontvangen van honderden e-mails en spam e-mails per dag.

Instructies

1

Start Microsoft Outlook en uitschakelen van de cachemodus. Klik op "Extra" in de menubalk. Ga naar "E-mailaccounts" en selecteer "Weergeven of wijzigen" bestaande rekeningen. Klik op "Next", en klik vervolgens met de 'Microsoft Exchange Server' geselecteerd, op "Change". Vink "Gebruik Exchange-modus met cache." Klik op "Next", "OK" en vervolgens "voltooid." Sluit af en sluit de toepassing Microsoft Outlook Exchange.

2

Lokale OST-(off line format) bestanden verwijderen van uw lokale vaste schijf. Kies "Zoeken" in de menubalk van de bovenlaag en kiest u 'bestanden' en/of "mappen". Vouw het "Meer geavanceerde opties" pull-down menu. Vink het vakje "Verborgen bestanden en mappen doorzoeken." Typ in het tekstvak "Alle of deel van de bestandsnaam" "*.ost" (zonder de aanhalingstekens). Selecteer "Lokale vaste schijven". Klik op zoeken.

Zodra uw computer heeft de zoekactie voltooid, Markeer alle .OST-bestanden gevonden en druk op de "Delete"-toets op uw toetsenbord.

3

Cachemodus weer inschakelt. Start Microsoft Outlook. Klik op "Extra". Selecteer "E-mailaccounts." Selecteer "Weergave of bestaande e-mailaccounts te wijzigen." Klik op "Next." Met 'Microsoft Exchange Server' geselecteerd, klik op "Next." Vink het vakje "Gebruik Cached Exchange Mode." Klik op "Volgende", "OK," "Finish". Afsluiten van Microsoft Outlook en start de toepassing opnieuw. De cache zal opnieuw samen zelf door het downloaden van uw e-mails vanaf de Exchange-Server.

Tips & waarschuwingen

  • Wees geduldig, terwijl de cache herbouwt. Afhankelijk van het aantal e-mails hebt, kan het tot 10 minuten duren. Maak je geen zorgen, wanneer je de "Delete" toets in stap 2. Uw e-mails zullen worden ontvangen van een externe server.