Wat zijn zachte exemplaren?

Wat zijn zachte exemplaren?


De term "zachte kopie" wordt gebruikt voor het beschrijven van een document of een afbeelding die bewaard in een digitaal formaat in tegenstelling tot een fysieke indeling gebleven is. Er is een "hard copy" van een document of een afbeelding een fysieke kopie van de informatie die meestal op papier afgedrukt wordt. De twee termen worden ook gebruikt om hardware en software op een computer. De fysieke onderdelen van de computer zijn hardware, terwijl de programma's die het draait software.

Voordelen van zachte exemplaren

Wat zijn zachte exemplaren?


U kunt buitensporig harde kopieën vervangen door zachte exemplaren.


Zachte exemplaren worden vaak gebruikt omdat ze vele voordelen ten opzichte van gedrukte exemplaren hebben.

Vanuit het perspectief van een hulpprogramma, kunnen zachte kopieën van documenten worden verspreid via e-mail in plaats van dat u hoeft te worden gedistribueerd door fysieke methoden. Via e-mail verzonden documenten worden zeer snel ontvangen en vereisen geen verzendkosten en mailing kosten. Bovendien kunnen zachte exemplaren zijn niet beperkt door de beperkingen van de ruimte van een trekking en gemakkelijk opgeslagen en gesorteerd voor gemakkelijke toegang. Een kabinet lade zou kunnen houden van 1.000 documenten, maar de harde schijf van een computer mogelijk miljoenen documenten met niets fysiek belemmeren of beperken sorteren methoden kunt opslaan. Bovendien kunt u bepaalde zachte exemplaren in opslag met behulp van de computer om te zoeken alle documenten.

Een zachte kopie van het document is veel gemakkelijker om te repliceren en veel moeilijker te beschadigen dan een trekking. Kun je zoveel digitale exemplaren van een document als u wenst, die u kunt distribueren naar zoveel plaatsen als je zou willen. Zachte exemplaren zijn immuun voor de slijtage-en-scheur van gedrukte exemplaren: ze zijn altijd gelijk de dag waarop ze zijn gemaakt.

Zachte exemplaren worden beschouwd als beter voor het milieu, omdat ze kunnen helpen verminderen papierverbruik. Zachte exemplaren gebruiken echter nog steeds energie, omdat het apparaat worden ze gelezen op moet worden ingeschakeld voor de lezing.

Zachte kopie spiegelbeeld kwaliteit

Wat zijn zachte exemplaren?


Het is makkelijker te lezen van zachte exemplaren op een computerscherm dan een SDTV-set.


Er zijn vele factoren die aan zachte kopie beeldkwaliteit met inbegrip van de software die gemaakt van de zachte kopie, de software die weergaven bijdragen de zachte kopie, en de hardware die wordt weergegeven de zachte kopie. Zachte exemplaren tekstgebaseerde neigen te zijn makkelijk instelbaar voor verschillende schermresoluties in vergelijking met zachte kopieën die worden opgeslagen als afbeeldingen. Bovendien, heeft de scherpte, resolutie, contrast en helderheid van het scherm een significant effect op de leesbaarheid van een zachte kopie. De kopie kan worden moeilijk te lezen als het scherm onvoldoende beeldkwaliteit heeft en het beeld vervormt.

Tekst- en afbeeldingberichten zachte exemplarenU kunt gemakkelijk bewerken en reproduceren van tekst in een zachte kopie.


Een zachte kopie kan worden opgeslagen als een tekstbestand, een afbeeldingsbestand, of een combinatie van beide. Afbeeldingsbestanden vertegenwoordigen nauwkeuriger het originele exemplaar. U kunt de tekst op de zachte kopie van een afbeelding die een overlast worden kan voor het bewerken en opnieuw purposing het document echter niet bewerken.

Maken en lezen van zachte exemplaren

Wat zijn zachte exemplaren?


Zachte exemplaren bevatten dezelfde informatie als gedrukte, papieren exemplaren.


Verschillende computerprogramma's kunnen maken en lezen van duizenden verschillende soorten zachte exemplaren. Het is gebruikelijk om zachte kopieën van de document als. PDF-bestanden omdat ze kunnen worden gelezen door de meeste apparaten. U kunt maken. PDF-bestanden door het installeren van een. PDF-schrijver zoals Bullzip, Docudesk of PrimoPDF in programma's die ondersteuning bieden voor afdrukken door de schrijver te kiezen in het keuzemenu van de printer.