Wat zijn interne & externe Modems?

Wat zijn interne & externe Modems?


Computers verbinden met Internet via een apparaat genaamd een modem, wat staat voor "Modulator/Demodulator." Een modem zet luchtverontreiniging over lange afstand signalen in computer networking pakketten (en vice versa). Terwijl de term oorspronkelijk bedoeld een onderdeel dat deed deze conversie voor signalen gaan over een standaard telefoonlijn, is het gebruik ervan uitgebreid, die betrekking hebben op de toegangspoorten van de verbinding voor kabelsystemen, DSL-lijnen en draadloze systemen. Externe modems aansluit op een computer extern en interne modems zijn ingebouwd in de systeemkaart van de computer.

Externe telefoon Modems

Terwijl bijna een overblijfsel van een vervlogen tijdperk zijn er nog steeds externe telefoon modems verkocht en in gebruik. Telefoon modems zijn de enige optie voor delen van de wereld waar er weinig tot geen breedbanddienst. Telefoon modems gebruikt om te verbinden met de seriƫle poort van een computer; de meeste computers niet langer hebben dit soort poort, en ze nu verbinden via USB-poorten. Deze soorten modems zijn externe modems; ze hebben het voordeel van het gemakkelijk van computer naar computer worden overgebracht.

Interne telefoon Modems

Dezelfde hardware die een computer met het internet via een telefoonlijn verbinden kunt kan ook worden gemaakt in een plug-in kaart die in een sleuf op het moederbord van een computer past. Dit type modem is soms ingebouwd in het moederbord in moderne systemen; kun je te vertellen als uw computer beschikt over een door kijken aan de achterkant van het geval, en zien of u daar een telefoonaansluiting. Een bepaald type van deze modem heette ook een Winmodem, die verhuisde van de meeste van de hardware die is gewijd aan het omzetten van gegevens heen en weer naar een stuurprogramma dat liep onder Windows.

Externe breedbandmodems

Breedbandverbindingen, of via een kabel of een DSL lijn ook een modem heeft. Deze modems worden bijna altijd voorzien door uw Internet-provider, en sommige wellicht een beperkte router ingebouwd in hen. De router kan meerdere computers dezelfde breedband verbinding te delen. Omdat de verwachtingen van een breedbandmodem full-time verbindingen, zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week, deze apparaten bijna altijd op; Als gevolg daarvan kunnen ze slijten na een aantal jaren.

Cellulaire Modems

Cellulaire modems komen in twee varianten. Externe degenen die aansluit op de USB-poort van een computer, en interne degenen die zijn aangesloten op een mini PCIe-apparaat op het moederbord. Beide worden voornamelijk gebruikt met laptopcomputers, en sluit aan op draadloze gegevensplan van een mobiele drager.