Wat zijn de voordelen van het gebruik van Computer Aided opstellen?

Ook bekend als CADD, computer-aided opstellen is bijna volledig vervangen door hand-opstelling in vele industrieën zoals engineering en ontwerp. Sneller om te bouwen en gemakkelijker te wijzigen, CAD-tekeningen zijn ook netter en minder kwetsbaar te worden beschadigd.

Eenvoud

Hand-opstelling is een geleerde kunst die concentratie, vaardigheid en een vaste hand vereist. Het vereist het gebruik van een tekentafel of T-square, schalen, linialen, driehoeken, potloden, gummen en sjablonen. Het duurt vele uren om een tekening te maken. Computer-aided opstellen is veel sneller, zoals lijnen en vormen worden getekend met een simpele klik van de muis.

Netheid

Wanneer u een tekening met de hand maakt, zijn fouten waarschijnlijker. Wissen van potlood zwaar getekende lijnen zoals die moest trekken een buitenmuur op een plattegrond blijft waarschijnlijk een vlek. Bij het opstellen van interieurelementen, de hand rust op potlood lijnen en kan vlekken tenzij zorgvuldig behandeld. Omgekeerd, bij het gebruik van computer-aided opstellen, zijn de meeste fouten gemakkelijk omgekeerd of gecorrigeerd. Aangezien het eindproduct uit een inkjetprinter komt, lijnen zijn vet en duidelijk en er zijn geen potlood vlekken te vrezen.

Gemakkelijk wijzigingen

In een ontwerpproces, moeten tekeningen herhaaldelijk worden gewijzigd voor veranderingen die kunnen worden verlangd door de cliënt, aannemer, ingenieur of architect. Plannen van de vloer van de hand-opgesteld zijn "red-lined," wat betekent dat alle wijzigingen zijn gemarkeerd met rode inkt en opnieuw getekend volgens de nieuwe specificaties. Van start tot finish, wordt de gemiddelde architecturale tekening ongeveer 50 keer gewijzigd.

Computer-aided opstellen kunt deze voortdurende veranderingen moet worden gemaakt met gemak. De meeste tekeningen hoeven niet te worden getekend--alleen bewerkt, opgeslagen en herdrukt.

Gemakkelijke verdubbeling

Tekeningen die zijn gebouwd met de hand zijn kwetsbaar voor het steeds beschadigd, vernietigd of verloren gegaan voordat een back-up kan worden gemaakt. Bovendien, standaard kopieerapparaten kunnen niet geschikt voor een grootschalige architecturale tekening, zodat het maken van een back-upset van tekeningen kan worden een gedoe. CAD-tekeningen worden opgeslagen veilig binnen het programma of gewenste locatie op de computer en kunnen ook worden opgeslagen op een back-upbestand verder om hen te beschermen. Hoewel een tekening kan worden afgedrukt op elk gewenst moment, kan er geen behoefte om dit te doen totdat alle wijzigingen worden aangebracht en het ziet er perfect.

Maximaliseert visuele vermogen

Veel klanten wellicht niet visualiseren wat hun huis zal lijken, gewoon uit kijken naar blauwdrukken of schetsen.

Opstellen in AutoCAD kunt 3D-modus de tekening om te komen tot leven, zoals het ruimtelijk kan worden bekeken. Tekenen met AutoCAD kunt 3D Studio Max film kwaliteit animatie aan worden gemaakt. Dit programma biedt de ontwerper om te lopen de client via het objectmodel gebouw en kijk rond. Dit maakt het uitdrukken van een design idee naar de client veel visueel effectiever dan gewoon kijken naar blauwdrukken of schetsen.