Wat zijn de verschillende soorten RAM-Chips?

Wat zijn de verschillende soorten RAM-Chips?


Random Access Memory of RAM, chips zijn waar de computer programma's en andere informatie opgeslagen wanneer het wordt uitgevoerd. Het is belangrijk om voldoende RAM-geheugen op een computer. Door 2010 normen moet een computer ten minste 2 gigabyte aan RAM opslagcapaciteit. Minder RAM zal ervoor zorgen dat de computer deel van de software in gebruik op de vaste schijf opslaan en verplaatsen van informatie binnen en buiten RAM zo nodig. Dit proces heet swappen. Dit zijn vaak leiden tot vertraging van de computer. Swappen is een relatief trage proces omdat toegang tot de harde schijf veel langzamer dan RAM toegang is. Met een heleboel RAM geïnstalleerd zal ervoor zorgen dat dit probleem niet zal worden opgetreden. Na verloop van tijd, hebben RAM-chips ondergaan verbeteringen, met elke nieuwe generatie wordt sneller dan het vorige type.

FPM RAM

Snelle pagina modus RAM was één van de vroegere modellen van de RAM. Deze chip werd geïntroduceerd in 1990.FPM RAM, gevoed met een kloksnelheid van 25 megahertz, of MHz. De FPM RAM kwam in 30-pins en 72-pins modellen. Het was in staat om snelheid met behulp van alleen het adres van de kolom als de gegevens zich in dezelfde rij bevindt als de eerder gebruikte gegevens bevond.

EDO-RAM

Uitgebreide gegevens uit RAM werd geïntroduceerd in 1994. Deze chip, gevoed met een kloksnelheid van 50 MHz. EDO RAM werd gebruikt met de eerdere modellen van Intel Pentiums voorafgaand aan Pentium 4. EDO-RAM had 72 pinnen. Deze RAM was in staat sneller om snelheden te bereiken dan FPM RAM door overlappende toegang cycli met gebruik van de uitvoerbuffer.

SDRAM-GEHEUGEN

Synchronous Dynamic Random Access Memory had 168 pinnen. Eerst geleverde modellen, gevoed met 66 MHz en latere modellen hadden een snelheid van 100 MHz en vervolgens 133 MHz. SDRAM werd geïntroduceerd in 1996. Dit was de eerste RAM-chip om te synchroniseren met de kloksnelheid van de microprocessor.

DDR SDRAM

Double Data Rate SDRAM had 184 pins. Compatibel met AMD en Intel microprocessors sneller dan 1 GHz, het verbeterd op SDRAM en zo snel als 266 MHz, gevoed met kloksnelheden. Het was twee keer zo snel als SDRAM omdat het leverde buiten zowel de stijgende en dalende rand van het kloksignaal. SDRAM gebruikt aan de andere kant, alleen de stijgende rand van het kloksignaal.

DDR2 SDRAM

DDR2 SDRAM had 240 pinnen. Het was een nieuwere versie van DDR RAM, die werd geïntroduceerd in 2003 en liep op klok snelheden tot 533 MHz.

DDR3 SDRAM

DDR3 SDRAM werd geïntroduceerd in 2007. Dit is de huidige RAM-chip gebruikt door de nieuwste computers en grafische kaarten. Het heeft 240 pinnen en loopt op klok snelheden tot 800 MHz.