Wat zijn de soorten vensterglas?

Wat zijn de soorten vensterglas?


Het doel van elk gebouw ontwerper of architect is het voorkomen van warmteverlies of krijgen in een gebouw via windows. Daarom hebben ingenieurs venster systemen die niet alleen laat licht door, maar ook isolerende eigenschappen bieden ontwikkeld. Verschillende soorten windowpane systemen zijn ontwikkeld, maar hebben allemaal het gemeenschappelijke doel van het verstrekken van zo veel warmte blokkeren vermogen mogelijk.

Één venster

Een venster één deelvenster is de eenvoudigste window systeem aller. Het is slechts een stukje van glas. Terwijl goedkope en historisch gebruikt, is het niet een goede isolator. Een venster één deelvenster kunt veel warmteverlies in de winter en warmte krijgen in de zomer. Om deze reden, één deelvenster windows zijn verouderde technologie en worden zelden gebruikt.

Dubbele deelvenster

Een dubbel glas venster biedt meer isolerende kwaliteiten dan één deelvenster. In een venster van dubbel glas, twee stukjes glas gelijkmatig verdeeld ongeveer 1 inch uit elkaar. Het glas is afgedicht, zodat een luchtspleet zich bevinden tussen de deelvensters. Het United States Department of Energy verwijst naar dit soort venster zoals geïsoleerde beglazing. Indien ze correct niet hermetisch afgesloten als vocht kan doordringen ze dubbel glas windows kunnen mist omhoog of water kralen kunnen ontstaan tussen de deelvensters.

Gas gevulde

Een verbetering ten opzichte van dubbel glas windows is het gas gevulde venster. Een venster met gas gevulde is als een dubbel-paned window, behalve dat een gas het gat tussen de verzegelde ruiten van glas vult. Volgens de USDOE inzake hebben gassen hogere isolerende kwaliteiten dan lucht. Sommige gemeenschappelijke gassen gebruikt zijn argon of krypton. Beide gassen zijn niet giftig en niet ontvlambaar.

Low-stralingsvermogen glas

Low-stralingsvermogen glas heeft een speciale coating op het glas. De USDOE inzake stelt dat deze coating zo dun is dat het bijna onzichtbaar is. De coating zelf bestaat uit metalen of metal oxide verbindingen. Coatings kunnen op maat gemaakte aan waarin het venster zich bevindt. Bijvoorbeeld, zuiden windows kunnen hebben verschillende zonne-kenmerken op het gebied van zonne- of warmte krijgen dan windows waarmee noorden. De USDOE inzake verdere verklaart dat de meeste coatings worden aangebracht gedurende een tijdsbestek van vervaardiging, maar sommige beschikbaar voor huiseigenaren zijn te installeren.