Wat zijn de positieven & negatieven van sociale Media?

Wat zijn de positieven & negatieven van sociale Media?


Sociale media was de volgende grote evolutie van het Internet na het ontstaan van Google. De oprichting van sites zoals Digg, YouTube, Flickr en anderen gaven geboorte aan het nieuwe tijdperk van het Internet, en de opkomst van Facebook en Twitter gecementeerd het belang van het sociale web. Deze sites zijn opgenomen als onderdeel van de categorie van "Web 2.0", verwijzend naar de evolutie van het Internet dat is voornamelijk gebruiker gedreven.

Positief - eerlijkheid

Een van de positieve dingen over sociale media is dat het een omgeving van eerlijkheid bevordert. Bedrijven die worden gebruikt om te manipuleren klanten via de traditionele media gewoon doen niet via sociale media. Als de klanten gratis inhoud te maken, reageren op bestaande inhoud en reageren, weerleggen en bieden Tegenbewijzen, creëert het een sfeer van verantwoordingsplicht in het hele netwerk. Hierdoor kunnen ook mensen die post inhoud open en instant feedback te krijgen van kijkers of lezers.

Positief - democratische Media

Sociale media in wezen creëert een media van de democratie. Verhalen die populair zijn, dat mensen zijn geïnteresseerd in zijn ondersteuning verspreid en meer populair gemaakt. Die mensen niet in snel geloven dalen tot de onderkant van de paal. Dit niet altijd perfect nauwkeurige informatie, maar het brengt de fundamentele beginselen van de democratie voor de verspreiding van informatie online. Jessica Clark van American University voelt dat dit model stimuleert mensen om te zoeken naar transparantie en openheid, een duidelijk voordeel aan het medium.

Negatieve - desinformatie

Een van de mogelijke gevaren van sociale media is de snelle verspreiding van verkeerde informatie tijdens een crisis of gerechtelijk onderzoek. Na een eind 2010 gijzelaar situatie op Marinette middelbare school sprak lokale District Attorney Allen Brey over hoe een groot deel van desinformatie snel onder sociale mediasites onmiddellijk na het incident verspreidt was. Hij sprak over hoe al die informatie snel reist, het is geen vervanging voor een behoorlijk onderzoek en verslag en is vatbaar voor speculatie en fout.

Negatieve - gebruik binnen een bedrijf

De meeste bedrijven probeert een soort van social mediabeleid ter bevordering van hun bedrijf aan deze massale online publiek. Echter, door dit te doen, neemt een onderneming bepaalde risico's. Als medewerkers zijn niet goed geïnformeerd over de procedures en beleid binnen het bedrijf, is het mogelijk dat zij vertrouwelijke informatie of informatie die een voordeel aan concurrenten verschaffen kan zal plaatsen. Ook moeten de werknemers worden opgeleid zodat geen informatie die tot de klanten behoort ooit is gepost naar sociale media portalen.