Wat zijn de halfgeleiders?

Wat zijn de halfgeleiders?


Halfgeleiders worden gedefinieerd als materialen die een verbinding tussen nonconductors en dirigenten, volgens de Afdeling Materials Science and Engineering aan de Universiteit van Illinois Urbana-Champaign. Nonconductors worden meestal geclassificeerd als keramiek, terwijl geleiders worden algemeen ingedeeld als metalen. Halfgeleiders kunnen allerlei elementen. Bijvoorbeeld, kunnen halfgeleiders pure elementen zoals germanium of silicium, of kunnen zij verbindingen zoals cadmium selenide of gallium arsenide.

Belang in het dagelijks leven

Halfgeleiders zijn een belangrijk onderdeel van je dagelijks leven in 2011, meldt de Vakgroep Materials Science and Engineering aan de Universiteit van Illinois Urbana-Champaign, omdat ze worden gebruikt in de oprichting van gemeenschappelijke elektronische apparaten. Halfgeleiders zijn een onderdeel van TV's, efficiënte medische diagnostische apparatuur, video games, computers en radio's. Terwijl sommige van deze elektronische apparaten kunnen nog steeds worden gemaakt met vacuüm-tube technologie, zou ze niet zo betrouwbaar, compact of snel. Zonder de aanwezigheid van halfgeleiders gemeen elektronische apparaten, je leven zou moeilijker zijn.

Gebruik

Halfgeleiders worden gebruikt in een groot aantal producten, merkt HistoryKing.com. Silicium is de meest gebruikte stof in halfgeleiders; het wordt gebruikt in de diodes en transistors. Printplaten, computeronderdelen, rekstrookjes, Stralingsdetectoren en foto sensoren ook gebruiken silicium halfgeleiders. Er zijn zowel elemental als samengestelde halfgeleiders in de markt. Silicium halfgeleiders zijn elementaire halfgeleiders. Samengestelde halfgeleiders worden gebruikt in gadgets zoals LED-schermen, waar er opname kan de weergave van een veelheid van kleuren, welke elementaire halfgeleiders niet in staat te creëren zijn.

Geschiedenis

De geschiedenis van halfgeleiders kan worden getraceerd tot 1833, het jaar waarin Michael Faraday besefte dat elektrische weerstand daalt naarmate de temperatuur in zilveren sulfide toeneemt. Dit werd het eerste onderzoek van een halfgeleider genoemd. Snel vooruitspoelen tot 1947, Schockley, Brattain en Bardeen kwam met de transistor, die gaf aan de elektronica van de halfgeleiderindustrie geboorte, beweert de Vakgroep Materials Science and Engineering aan de Universiteit van Illinois Urbana-Champaign. De meest recente, belangrijke gebeurtenis in de industrie heeft plaatsgevonden in 1993, toen het gallium-nitride licht emitterende diode werd gemaakt.

Toekomst

De toekomst van de halfgeleider is er een die bevat een heleboel mogelijkheden, geeft aan de Afdeling Materials Science and Engineering aan de Universiteit van Illinois Urbana-Champaign. Het gebied van telecommunicatie is een gebied waar halfgeleiders worden toegepast. Het Internet heeft de technologie die het mogelijk maakt te ontvangen en het leveren van informatie in een snel tempo van snelheid nodig. Opto-elektronica is een gebied waar halfgeleiders zijn al wordt toegepast. Veel van de informatie verzonden over lange afstanden gebruikt licht pulsen verzonden via glasvezelkabels. Halfgeleiders die deze pulsen detecteren zijn een sterk geconcentreerd gebied van onderzoek in 2011.