Wat zijn de DHT knooppunten?

Een knooppunt van DHT is een onderdeel van een gedistribueerde hashtabel. Een gedistribueerde hashtabel is een systeem dat wordt vaak gebruikt in peer-to-peer file sharing netwerken zoals Napster. Een knooppunt van DHT is de mechanica die worden gebruikt om specifieke informatie gedeeld op het netwerk te vinden. Wanneer een gebruiker specifieke zoektermen zoals een naam ingangen, zijn de DHT-knooppunten verantwoordelijk voor het zoeken van de database om te vinden die informatie en het opvoeden als zoekresultaat.

Functies

DHT knooppunten zijn niet een fysiek object. Ze zijn een set van algoritmen of matrices die zijn geprogrammeerd om te zoeken op een specifieke wijze via alle gegevens binnen de gedeelde bestanden. Aangezien de gedistribueerde hashtabel een flexibele tafel-systeem is, wordt het vaak gebruikt voor file sharing programma's die staan bekend om frequente veranderingen. De knooppunten zijn geprogrammeerd om te vinden specifieke tags op bestanden en opvoeden hen daardoor als de juiste tags zijn opgenomen in een zoekopdracht.

Functie

DHT knooppunten zijn niet alleen gebruikt in de peer-to-peer-bestandsdeling. Ze worden ook gebruikt voor vele andere processen. De reden dat de gedistribueerde hashtabel is een populaire indeling voor het ophalen van gegevens als gevolg van de minimale verstoring in de programmering wanneer gegevens worden gewijzigd, is verwijderd uit het systeem, of naar een andere locatie wordt verplaatst. Andere toepassingen voor het gedistribueerde hashtabel omvatten: webcaching, diensten van de domeinnaam, gedistribueerde bestandssystemen en nog veel meer.

Grootte

De grootte van de DHT knooppunten variëren. Meestal gedistribueerde hashtabellen zijn groot en complex. Dit maakt de knooppunten gebruiken van een hoger niveau van complexiteit. Zoals eerder vermeld, zijn ze helemaal niet een fysiek object, dus de enige grootte verschil zal worden hoe complex hun programmering is. Typisch hoe groter de gedistribueerde hashtabel, de complexer de DHT-knooppunten zijn gonna be.

Misvattingen

Veel mensen geloven dat de gedistribueerde hashtabellen zijn gemaakt naar de piraat muziek en andere kopie geschreven materialen. Dit was nooit het geval. Het oorspronkelijke doel van gedistribueerde hashtabellen en DHT knooppunten was meer van een file sharing project voor onderzoeksprojecten. Gelijkaardig aan volledige tekst databases, de gedistribueerde hashtabellen werden ontworpen om computergebruikers informatie van elkaar lenen, zodat de kennis van elke gebruiker en onderzoek kan worden verhoogd. Het idee van het delen van illegale muziek met behulp van de knooppunten DHT downloads en andere illegale software later werd gecreëerd als een bijzaak.

Betekenis

DHT knooppunten en gedistribueerde hashtabellen zijn belangrijk in de manier waarop vandaag van computers en computersystemen worden uitgevoerd. Bijna elke database gebruikt het distributed hash tabel formaat. Mensen hou echt dit formaat van de tabel en de DHT-knooppunten, omdat het is een gemakkelijke manier om informatie te vinden, en is het minder waarschijnlijk te crashen dan bij het gebruik van andere systemen. Het gebruik van de gedistribueerde hashtabel is wide-spread. De gedistribueerde hashtabel heeft de manier veranderd dat de computernetwerken worden geëxploiteerd voor het beter. De illegale bestandsdeling is gewoon een onaangename bijwerking die hopelijk onder controle binnenkort.