Wat zijn databasetoepassingen?Databasetoepassingen zijn softwareprogramma's ontworpen om te verzamelen, beheren en informatie efficiënt te verspreiden. Veel thuisnetwerken en kleine ondernemers eenvoudig databases zoals klant contact en mailing lijsten maken met makkelijk te gebruiken software zoals Microsoft "Toegang" en "FileMaker Pro". "Oracle," "SQL Server", en "FoxPro" zijn voorbeelden van geavanceerde databasetoepassingen met de programmeertalen die kan worden gebruikt voor het bouwen van aangepaste zakelijke oplossingen in netwerkomgevingen.

Doel

Databasetoepassingen worden gebruikt om te zoeken, sorteren, berekenen, rapporteren en delen van informatie. Databases kunnen ook bevatten code waarin wiskundige en statistische berekeningen worden uitgevoerd op de gegevens ter ondersteuning van query's die worden ingediend door gebruikers. Database-toepassingen beveiligen door het beperken van de toegang tot gegevens op basis van gebruikersnamen en wachtwoorden. De meeste databasetoepassingen worden aangepast met een database programmeertaal voor het automatiseren van bepaalde soorten werk.

Boekhoudtoepassingen

Een boekhoudsysteem is een aangepaste database-applicatie gebruikt om financiële gegevens te beheren. Aangepaste formulieren worden gebruikt voor het opnemen van de activa, passiva, inventaris en de transacties tussen klanten en leveranciers. De winst-en verliesrekeningen, balansen, inkooporders en facturen gegenereerd zijn aangepaste rapporten op basis van informatie die is ingevoerd in de database. Boekhoudkundige toepassingen kunnen worden uitgevoerd op een enkele computer die geschikt is voor een klein bedrijf of in een gedeelde netwerkomgeving te voldoen aan de behoeften van meerdere afdelingen en locaties in grotere organisaties. "Microsoft Money," "Quicken," "QuickBooks" en "Peachtree" zijn boekhoudkundige systemen gebouwd op databasetoepassingen.

CRM-applicaties

Een klant relatie beheersysteem (CRM) is een ander voorbeeld van een databasetoepassing die is aangepast voor het beheren van de marketing, verkoop, en ondersteunen van de relaties tussen een bedrijf en zijn klanten. Het uiteindelijke doel is om de verkoop te maximaliseren, kosten te minimaliseren en strategische klantrelaties te bevorderen. Eenvoudig contact management programma's zoals "Handelen", of de manager van de taak in Microsoft's "Outlook" kunnen worden aangepast aan de behoeften van individuen en kleine ondernemingen. "SAP," "Salesforce.com", en Oracle's "Siebel" zijn krachtige CRM databasetoepassingen geschikt voor de grotere ondernemingen.

Webapplicaties

Veel hedendaagse websites zijn gebouwd met behulp van verschillende databasetoepassingen gelijktijdig als componenten van de kern. Meeste retail winkel websites waaronder "BestBuy", en "Amazon.com" gebruik maken van databasesystemen opslaan, bijwerken en presenteren gegevens over producten te koop. Deze websites ook combineren een boekhoudsysteem voor de database als u wilt opnemen van verkooptransacties en een databasetoepassing CRM te integreren van feedback en rijden een positieve klantervaring. De populaire Web-based "Facebook" applicatie is in wezen een database gebouwd op het systeem van de database "MySQL" en is een indicatie van het toenemende gebruik van databasetoepassingen als fundamenten voor Web-gebaseerde applicaties.