Wat zijn CRM-toepassingen?

Wat zijn CRM-toepassingen?


Relatiebeheer (CRM) is een bedrijfsstrategie om de marketing, verkoop en support relaties tussen een organisatie en haar klanten te beheren. CRM-applicaties zijn aangepaste database softwareprogramma's die ondersteuning van de samenwerking tussen medewerkers, klanten en leveranciers binnen een onderneming en bieden een kader om bedrijfsefficiëntie en winstgevendheid te verhogen. CRM-toepassingen kunnen worden gebruikt als een enkele gebruiker platform voor individuele ondernemers, netwerk voor kleine tot middelgrote bedrijven of gehoste als een installatie op afstand voor een mobiele beroepsbevolking.

Single User platformen

Microsoft Outlook 2010 gebruikers kunnen implementeren de "Business contact manager" module voor het beheren van klantcontacten, kalenders en mailing lijsten binnen een populaire e-mailprogramma dat ze kunnen al worden gebruikt. Er zijn vele vooraf opgemaakte verslag opties beschikbaar voor leads beheren, top verkoop vooruitzichten identificeren en analyseren van marketinggegevens. Salie ACT is ook een robuuste contact management applicatie, met prijzen gericht op particulieren en gebruikers in kleine bedrijven met zelfstandige computers. ACT coördineert e-mails, agenda's, notities, marketing activiteiten en verkoop geschiedenissen om een uitgebreide CRM-oplossing te bieden. ACT is beschikbaar in versies ontworpen voor financiële en echte landgoed professionals en beschikt over een netwerk van consultants die zal het product voor specifieke vereisten aanpassen.

Client Server netwerk Platforms

Microsoft Dynamics is een mid-range CRM-oplossing die in combinatie met Exchange en Sharepoint Portal servers werkt. Het product bevat ingesloten document managementtools om te maken marketing campagnes, vermeerderd met vooraf gedefinieerde werkstromen voor het optimaliseren van de interne procedures en goedkeuringen. SAP is een CRM-toepassing gericht op middelgrote en grote organisaties in alle bedrijfstakken. Het is een onderdeel van de SAP Business Suite uitvoeren op het serverplatform NetWeaver. Oracle Siebel is een andere genetwerkte CRM-toepassing die wordt ondersteund en onderhouden op de Oracle databaseplatform.

Externe, op Web gebaseerde Software as a Service (SaaS)

Salesforce.com is een van de oorspronkelijke automatisering met behulp van externe webservices van de kracht van de leveranciers van toepassingen om zich te specialiseren in de verkoop. Het product uitgegroeid tot een grootschalige cloud-gebaseerde CRM-product met oplossingen die zijn verspreid over de financiële, technische en medische diensten. "Salesforce.com" biedt een uitgebreid netwerk van ontwikkelaar en technische ondersteuningsspecialisten gecertificeerd op het platform. Microsoft Outlook 2010 en Sage ACT hebben ook premium-edities die via het Web werken. Microsoft Dynamics, SAP en Siebel zijn ook beschikbaar in cloud-gebaseerde configuraties geschikt voor het geografisch verspreide organisaties of kleine bedrijven met geavanceerde eisen die liever de kostenbesparingen die zijn gekoppeld met behulp van software als een service.

Social Networking Websites

Social networking websites zoals Twitter, Facebook en "LinkedIn" snel evolueren tot een CRM-component. De meest kritische element in CRM is de klant, en deze websites worden gebruikt door klanten te bespreken en delen van informatie met betrekking tot de producten en diensten die ze verbruiken. Veel bedrijven zijn het creëren van een marketing aanwezigheid op deze websites voor het beheer van deze nieuwe klant-interface. De meeste van de hierboven vermelde CRM-toepassingen bevatten modules importeren en beheren van communicatie en feedback door interfacing rechtstreeks met deze sociale netwerksites.