Wat wordt bedoeld met "Ingesloten Component" met betrekking tot een moederbord?

U kunt ingesloten onderdelen vinden in het hart van een moederbord; zij zijn de componenten die samenwerken om het opstarten van een computer. Deze onderdelen zijn van de power on die self in BIOS test, betrokken in een keten van gebeurtenissen die in uw besturingssysteem opstarten culmineert. Als u weet welke onderdelen zijn ingesloten en die zijn perifere, zult u weten die zijn veilig om te verwijderen, en die u nooit moet raken.

Een ingesloten Component

Ingesloten onderdelen zijn die zijn aangesloten op het moederbord en kan niet worden verwijderd. Ze zijn vereist voor het moederbord om goed te functioneren. Meest ingesloten onderdelen zijn chips die macht te trekken uit de Raad van bestuur en het uitvoeren van een enkele functie. "Geïntegreerde perifere" is de term voor een ingesloten component die op oudere moederbord ontwerpen, zou zijn geweest een afzonderlijke component die u zou hebben gehad om in te stoppen door middel van een beschikbare sleuf. Omdat deze componenten de kosten van moederborden verlaagt, worden ze steeds vaker gebruikt.

Voorbeelden van ingesloten onderdelen

Moederborden bevatten een of meer CPU's, een BIOS flash-chip, een ventilator-aansluiting, een heat sink, een Ethernet-chip en een CMOS back-up batterij socket. Hogere einde moederborden bevatten ook een toepassingsgericht grafische kunst processor naast de primaire CPU. Al deze componenten zijn ingesloten. Een socket is de mount die u plaatst een component in. In het geval van de mond van de back-up batterij CMOS is de CMOS batterij zelf niet een ingesloten component per se, want het zal uiteindelijk mislukken en moeten worden vervangen.

Kaartsleuven

De verschillende soorten kaartgroeven, met inbegrip van PCI, ISA, AGP en PCI Express, zitten op het moederbord en invoer van niet-embedded apparaten. Wanneer u deze apparaten op een van hen aansluit, shuttle ze informatie naar de ingesloten onderdelen voor verwerking. Elk type sleuf heeft een maximale snelheid, en kan je meer dan één type op een moederbord. "Slots" zelf kunnen worden beschouwd als worden "ingesloten," Hoewel ze niets maar shuttle informatie voor perifere componenten.

Perifere componenten

Perifere componenten, zoals de harde schijf of een videokaart, zijn niet echt "ingesloten" omdat ze kunnen worden verwijderd en zelfs daarna in een andere computer gebruikt kunnen. Een mogelijke uitzondering hierop zou RAM-chips omdat de computer op hen te laten functioneren vertrouwt. Als u te veel van hen verwijdert, wordt het besturingssysteem niet geladen wanneer u de computer inschakelt. Een goed voorbeeld van een perifere component is een draadloze adapter die u op een PCI Express-sleuf aansluiten zou. Dit onderdeel is niet ingesloten omdat u gemakkelijk kunt verwijderen.