Wat moet u doen als u ontvangen Spam?

Wat moet u doen als u ontvangen Spam?


Spam is de veelgebruikte term voor ongewenste commerciële berichten die u op elektronische wijze ontvangt. Spam kan bestaan uit e-mail of SMS-berichten, en het kan variëren van slechts vervelend ongewenste informatie criminele regelingen die proberen te krijgen van uw geld, creditcardgegevens of wachtwoorden. Er is geen manier om volledig stop spam voorkomen op uw elektronische accounts, maar u kunt verminderen enkele van de spam die je krijgt en overtreders te melden aan de juiste autoriteiten.

One-click verslag en verwijderen

Maak kennis met de functies ingebouwd in uw e-mailaccount voor spam controle. De meeste grote web gebaseerde e-mailleveranciers zoals Gmail en Hotmail heb een één-klik-knop kunt u spam rapporteren of bepaalde soorten spam, zoals phishing-trucs. Selecteer de spam-berichten van uw e-mailaccount en klik op de knop 'Spam melden' of soortgelijke optie in uw e-mailprovider. U kunt dit doen zonder de e-mails te openen, en de rapportage functie automatisch verwijdert deze. Het verslag laat je e-mailprovider vinden en blokkeren van de dader van de servers. Dit kan echter niet een blijvend effect, als de spammer wil waarschijnlijk gewoon overschakelen naar een nieuw e-mailadres en doorgaan met het sturen van spam hebben.

Spam mailing lijst

Als u e-mailnieuwsbrief die u deed niet omhoog ondertekent een voor, kunt u dit soort spam verwijderen door te klikken op de "Uitschrijven" link in de e-mail. Pas op voor dit te doen, echter, zoals sommige e-nieuwsbrieven zwendel zijn te bevestigen van actieve e-mailadressen en geen bieden legitiem links "Uitschrijven". Klik alleen op de koppeling als u de zakelijke e-mailadres wordt herkend als legitiem. Als u zich op deze manier uitschrijven, de afzender moet uw naam uit de mailinglijst verwijderen binnen tien dagen na de aanvraag van uw abonnement opzeggen, en kan niet toevoegen dat u terug naar de mailing-lijst zonder uw uitdrukkelijke toestemming. Als u dat de e-mail is van een legitiem bedrijf denkt, verwijder de e-mail of meld het bij de Federal Trade Commission.

Melding oplichting

De eenvoudigste manier om verslag oplichting e-mails, zoals degenen die willen geld of persoonlijke gegevens, is hen toekomen aan [email protected], het FTC spam-monitoringservice. Ook kunt u een klacht naar uw Internet serviceprovider en van de spammer ISP, gebaseerd op het e-mailadres. Bijvoorbeeld, als de spammer een "@yahoo.com"-adres gebruikt, kunt u Yahoo! weten over spam. Schrijf een brief uit te leggen van de situatie, en omvatten de volledige e-mail header-informatie om te helpen de ISP de spammer bijhouden. Neem contact op met uw e-mailservice voor informatie over het weergeven van de volledige header, dan kopieer en plak het in uw klacht.

Cellphone Spam

Verslag van alle tekst bericht en mobiel bellen spam aan de Federal Communications Commission. De FCC aanbiedingen vormen 1088G op haar website voor mobiel spam klachten. Afdrukken en vul dit formulier in en mail het naar het adres van de FCC op het formulier. Een elektronische versie van het formulier is ook beschikbaar.