Wat moet ik doen als mijn Laptop oververhit?

De honderden metalen delen die gewoonlijk binnen een grote computer-toren passen zou binnen een relatief smalle behuizing binnen uw laptopcomputer moeten bestaan, en dit genereert warmte, die soms zo groot is dat je het door de bodem van de computer voelt. Als uw laptop te warm wordt, actie ondernemen om het afkoelen of risico uw computer beschadigen.

Aanduidingen

De zekerste manier om te weten als uw laptop is oververhitting is als je je hand eronder plaatst en het voelt zich ongemakkelijk te verlaten het daar voor meer dan een paar seconden. Er zijn andere aanwijzingen dat een probleem met uw laptop de temperatuur is meer indirecte. Bijvoorbeeld, uw laptop is uitgerust met een ventilator tegen hoge temperaturen, en als het geluid van uw ventilator erg luid is, de kansen zijn dat uw laptop is het genereren van meer warmte dan normaal.

Eerste stappen

Als u denkt de extreme hitte afkomstig van uw laptop, is het eerste wat dat u moet doen afsluiten van programma's of programma's die gebruikmaken van grote hoeveelheden computergeheugen. Bijvoorbeeld, als u meerdere Internet-tabbladen hebt of Vensters open, sluit alles behalve degenen u actief. Andere toepassingen die gebruikmaken van een heleboel geheugen omvatten Skype, Windows Live Messenger en iTunes. Als uw computer nog steeds warm is na afsluiting van de programma's, dicht op waas voor 10 tot 15 minuten, start het programma opnieuw.

Externe ventilator

Als uw laptop regelmatig oververhit, misschien haar interne ventilator niet toereikend om de overtollige warmte tegen te gaan. Externe laptop fans zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten en met veel koeling mogelijkheden-- en de meeste zijn goedkoop. Deze fans worden aangedreven door hen aan te sluiten op om het even welk van uw laptop USB seriƫle poorten, waardoor dat u niet hoeft te dragen een aparte AC-adapter of moeten laden de accessoire.

Gewoonte wijzigingen

Gebruik van de slechte gewoonten hebben zo veel te maken met laptop oververhitting als de defecte hardware of computer leeftijd. Bijvoorbeeld, als u er een gewoonte van "winterslaap" van uw laptop wanneer u deze niet gebruikt, probeert af te sluiten het volledig vaker, waardoor de CPU een pauze van de verwerking taken. Bovendien, sluit alle programma's die u niet gebruikt en Vermijd uitvoeren van meerdere programma's op hetzelfde moment als je kunt, die uw processor kan overwerk.

Effecten op lange termijn

Als uw laptop oververhit slechts af en toe, is het ergste lot dat u zullen lijden niet in staat om te werken met het op je schoot. Als oververhitting een meer chronisch probleem wordt, echter het kan interfereren met de werking van uw computer--namelijk de interne ventilator wordt onvoldoende op afkoeling van uw CPU. Uw computer vervolgens afsluit zelf permanente om schade te voorkomen, vaak op bizarre, onvoorspelbare momenten.