Wat moet ik doen als mijn HP Systeemherstel niet werkt?

Wat moet ik doen als mijn HP Systeemherstel niet werkt?


De meeste computerfabrikanten, met inbegrip van HP, bieden eigenaren met een Systeemherstel schijf in geval van een ernstige harde schijf defect. Deze recovery schijf omvatten niet alleen het besturingssysteem Windows oorspronkelijk op de computer geïnstalleerd, maar ook een complete collectie van apparaatstuurprogramma's en andere vooraf geïnstalleerde software, allemaal ontworpen om de eigenaar terug "naar het begin" als een ramp gebeurt. Maar deze recovery schijf en opstellingen niet altijd werken. Hier is wat te doen om dit probleem omzeilen en de HP computer toch herstellen.

Doen voorontwerp Scouting eerst

Gebruik een andere Internet-verbonden computer om te jagen van belangrijke bestanden op voorhand. Bezoek de website van de fabrikant van uw computer en zoekt u ondersteuningsbestanden die pakketten met herstelopties, net als alle stuurprogramma's voor onderdelen in de verpakking van uw model bevatten. Download die alles nodig om te herstellen van uw computer, inclusief het BIOS en stuurprogramma's "chipset" voor het moederbord. Download deze bestanden naar een flashstation, en zorg ervoor dat u zorgvuldig maken en labelen van een map op de flash drive voor dit doel.

Vind een Windows Setup-diskette

Kijk voor het certificaat van Authenticy (certificaat van Echtheid) voor uw exemplaar van Microsoft Windows op de achter- of onderkant van uw computer. Deze keycode COA wordt aangegeven welke versie van Windows meegeleverd bij de computer. Als u niet een authentieke setup-diskette voor deze "smaak" van Windows hoeft, vinden één ergens. U zou kunnen lenen van een vriend of een aankoop online via eBay. Een computer reparatie winkel kan ook bereid zijn om Windows opnieuw te installeren voor u met behulp van de setup-diskettes. Maar ongeacht waar je de setup-diskette, moet u uw keycode COA gebruiken installeren en activeren van uw product.

Installeren van de Drivers

Zodra Windows is geïnstalleerd op de vaste schijf, kunt u beginnen met het opnieuw installeren van de drivers van uw flash-drive. Open de bestanden op de flash drive en zoekt u een "Setup"-pictogram voor het stuurprogramma. De meeste stuurprogramma's installeren zichzelf uit deze bestanden. Het Ethernet-stuurprogramma eerst installeren zodat u opnieuw verbinding met het Web zo spoedig mogelijk maken kunt. Zodra dit werkt, kunt u het Internet gebruiken om direct download geen apparaatbestanden die u hebt gemist.

Lastige Drivers

In sommige gevallen het apparaat de fabrikant denkt dat is geïnstalleerd op uw computer is bijgewerkt sinds aankoop, of een of andere manier op mysterieuze wijze wordt gewijzigd van het apparaat vermeld op de website. Wanneer dit gebeurt, kunt u een hulpmiddel "driver detective" zoals Everest Free Home Edition, om te bepalen wat het merk en model van het apparaat werkelijk is en het stuurprogramma voor het downloaden. Windows bevat niet zulk een hulpmiddel in het pakket, maar er zijn verschillende goede "stuurprogramma detectives" beschikbaar online. Uiterst voorzichtig zijn met het downloaden van gratis detective tools van sites die niet over een reputatie voor de veiligheid, als vrije Everest, CNET, en PC World doen. Veel virussen verbergen in gratis bestuurder-detective tools. Zorg ervoor dat u downloaden naar de wagenmenner vijl bedoeld voor uw versie van Windows.

Vinden van vervangingen van de Software

Hebt u de setup-diskettes voor software zoals MS Office, kunt u beginnen te herladen van deze titels aan uw machines. Alle Microsoft software moet worden ingesteld en geactiveerd met een keycode, dus hopelijk heb je deze informatie ergens. Als dat niet het geval is, zult u moeten kopen van MS Office opnieuw of gebruik van een open source alternatief zoals Open Office. Veel gemeenschappelijk nut kunnen worden gevonden op de downloadsite van een veilig en virusvrij zoals FileHippo.com.