Wat moet ik doen als ik hoor een tikkende in mijn Laptop

Wat moet ik doen als ik hoor een tikkende in mijn Laptop


Elke laptop produceert verschillende geluiden tijdens het opstarten normaal, en als u uw machine u vertrouwd raakt met de verschillende geluiden. Terwijl sommige minuut tikkende normaal in laptops, een luid is, zou kunnen frequent te tikken of te klikken op duiden op een probleem met uw verschillende componenten. Bijhouden van het volume en de frequentie van het tikken, zoals een toename in volume of voorval erop wijzen kon dat het probleem escaleert en snel leiden kan tot volledige mislukking van de component.

Ga niet voorbij aan het

Veel zoals fysieke kwalen negeren veel mensen nieuwe symptomen en waarschuwingssignalen zoals vreemde geluiden of gedrag als de functies van de laptop prima in andere opzichten. Onwetendheid is geen zaligheid en zal niet op magische wijze vaststellen wat de oorzaak is van het tikkende geluid in de eerste plaats. Een vreemd geluid of gedrag tentoongesteld door uw laptop moet serieus worden genomen, zoals zelfs de meest onschuldige symptoom in de complete mislukking van uw computer, en verlies van gegevens resulteren kan.

Bepalen van de oorsprong

Talrijke componenten kunnen uitstoten een tikkende of te klikken op geluid, zoals ze dat niet, met inbegrip van de CD- of DVD-station, de vaste schijf of de interne ventilator. Aandacht besteden aan de geschatte locatie van het geluid, evenals de prestaties van de laptop wanneer deze verschijnt. Als het wordt alleen weergegeven wanneer u met uw optische-schijfeenheid of vlaag naar de zwaar toer, hebt u gevonden uw falende component. Soms kan het geluid worden weergegeven zonder daadwerkelijk met behulp van de component, die verwarring leiden over de bron tot kan.

Back-Up gegevens

Wanneer uw laptop emitterende vreemde geluiden indicatieve van component mislukking begint, neem tijd om back-up van al uw gegevens. Afhankelijk van de oorzaak van het probleem, deze conservatoire maatregel kan niet nodig, maar regelmatig back-ups maken is altijd een goed idee in geval van katastrofisch storing. Als de tikkende afkomstig uit uw harde schijf is, moet u een back-up in elk geval voordat het gaat volledig buik omhoog, al uw informatie en gegevens mee te nemen.

Vervangen

Typisch, een tikkende geluid in een laptop betekent dat het betreffende onderdeel is al mislukt, of is post voor falen. De enige haalbare oplossing voor dit probleem is het vervangen van de tikkende, snel-te-mislukken component. De meeste onderdelen zijn apart verkocht en geschikt voor vervanging, die je zelf doen kunt als je met name tech-savvy, of hebben van een professionele laptop reparatietechnicus omgaan. Wanneer vervanging laptop onderdelen zoekt, controleert u of dat degene die u de aankoop binnen uw bijzondere laptop zal werken. Vanwege de wisselende grootte en de beschikbare ruimte in verschillende stijlen van laptops past niet elke component in elke machine.