Wat moet ik doen als het scherm van mijn Laptop geen licht heeft?

Wat moet ik doen als het scherm van mijn Laptop geen licht heeft?


Laptops zijn ongelooflijk handig in de meeste opzichten--u kunt dragen een laptop waar u ook bent, kan het uitvoeren zonder dat het aangesloten (voor een tijdje, ten minste) en het kunt gebruiken om te verbinden met draadloos Internet hotspots. Maar als het gaat om het oplossen van hardwareproblemen, zoals een scherm dat geen licht is, een laptop kan lastig zijn, omdat zijn compacte vorm maakt het moeilijk om te vinden van specifieke kabels die mogelijk problemen veroorzaken.

Scherm kwesties

Een laptop scherm kan stoppen met werken voor een verscheidenheid van redenen. Het is belangrijk te begrijpen dat u wat je kunt zien op een laptop vanwege een complexe relatie tussen de fysieke LCD (liquid - crystal displays) scherm, een zeer dunne en breekbare videokabel en de videokaart van de computer, die is ingebouwd bekijken in of aangesloten op de laptop moederbord. Videoproblemen kunnen het gevolg zijn van een van deze apparaten.

Externe Output

Laptops beschikken altijd over een secundaire video-uitgang-methode, en sommige laptops beschikken over twee of drie alternatieve uitgangen. Blik op de rug en op de zijkanten van uw laptop: moet u wellicht een 15-pins monitoraansluiting (voor een extern beeldscherm), een S-video-uitgang of een HDMI-uitgang. Probeer de laptop verbinden met een extern beeldscherm met gebruikmaking van de middelen beschikbaar aan u, en kijk dan op uw toetsenbord voor een functietoets om de weergave uit (druk op de functietoets en de bijbehorende "F" sleutel--dit is verschillend op elke laptop). Als u een afbeelding op het externe beeldscherm ziet, weet u dat uw moederbord en videokaart correct werken. De weergave die uitgang weer te zien als u opnieuw het LCD-scherm kunt gaan in-of uitschakelen. Als u niet een display op interne of externe monitoren hebben maar weet dat uw laptop is aangesloten op (u kunt horen van de fans, zie de / uit-lampjes), terug te sturen voor service.

Kabel- of weergaveproblemen: onder garantie

Hier is waar dingen beginnen te krijgen een beetje moeilijk. Als u hebt vastgesteld dat uw laptop heeft een video op een extern beeldscherm maar niet op een eigen LCD-scherm, zult u wilt oplossen van problemen met de verbinding tussen het LCD-scherm en het moederbord. Hoe u te werk moeten afhangen van uw garantie. Als uw systeem nog steeds door de fabrikant of een andere leverancier bedekt is, terug te sturen voor service.

Kabel- of weergaveproblemen: buiten de garantie

Als uw garantie is verlopen en u wilt uw laptop blijven gebruiken zoals het was bedoeld--als een draagbaar apparaat, niet is gekoppeld aan een externe monitor--zult u hebben doen sommige experimentele chirurgie te vinden van de LCD-kabel en reconnect het. Controleer de onderneming die de ondersteuningswebsite van uw laptop voor een demontage gids om te leren hoe te verwijderen van de bovenste paneel voor toegang tot de kabel. In het ergste geval, u wellicht vervangen uw LCD volledig-- maar moet kunnen vinden van een gids te doen online.