Wat moet een maken van een draadloze Printer?

Om een draadloze afdrukomgeving voor uw huis of kantoor is het noodzakelijk te nemen van een router met draadloos vermogen. Draadloze printers maken gebruik van de router om het uitzenden van het signaal van het apparaat voor alle gebruikers op het draadloze netwerk. Bekabelde printers kunnen ook worden benaderd door draadloze verbinding aangesloten op een computer als gedeeld via het draadloze netwerk.

Functie

Een draadloze verbinding met printers biedt de mogelijkheid voor gebruikers om te handhaven van mobiliteit terwijl nog het hebben van het printergebruik. Draadloze printerverbindingen bieden ook het gemak voor meerdere gebruikers toegang tot één centraal gelegen printer delen.

Typen

Printers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en beschikken over een verscheidenheid van verschillende functies. Voornamelijk, printers worden geclassificeerd als een bekabeld of draadloos. Bekabelde printers vereisen een harde lijn verbinding met een computer. Draadloze printers uitgezonden rechtstreeks naar een draadloos netwerk.

Functies

Draadloze printers beschikken over de mogelijkheid om te verbinden met beschikbare draadloze netwerken met de aanraking van een knoop. Deze interface kan gebruikers draadloze printers gemakkelijk integreren in een nieuwe of bestaande draadloze netwerk. Extra functies zoals scannen, kopiëren en rechtstreekse connectiviteit voor de digitale camera's kunnen ook worden gevonden op specifieke printermodellen.

Overwegingen

Om vast te stellen draadloze connectiviteit aan een printer, moet worden overwogen om de computers op het gehele netwerk. Voor thuis of op kantoor netwerken die ten minste één bureaublad hebben, kan standaard bekabelde printers worden gebruikt met behulp van de functie voor delen. In netwerk opstellingen die een stationaire computer niet bevatten, zal het nodig zijn voor de aankoop van een printer met gebouwd in draadloze mogelijkheden het verbinden met het draadloze netwerk.

Misvattingen

Hoewel printermodellen verkrijgbaar met draadloze mogelijkheden zijn, is het nog steeds nodig om een draadloze router in het netwerk opnemen. Draadloze routers niet alleen toegang tot internetverbindingen, maar ook het bieden van veiligheid voor de computers en andere apparaten op het draadloze netwerk.

Voordelen

Het voordeel van een printer met ingebouwde draadloze voorziening is dat het gemakkelijk kan worden verplaatst, zolang er toegang tot een bron van macht is. Aangezien standaard printers hard-wired aan één computer in het netwerk zijn moeten, om alle gebruikers kunnen beschikken over printer moet die computer beschikbaar zijn te allen tijde. Draadloze printers maken dit niet onnodig omdat ze rechtstreeks met de draadloze router communiceren.