Wat kan ik gebruiken om een RTF-bestand te lezen?

Wat kan ik gebruiken om een RTF-bestand te lezen?


Een RTF-indeling of RTF-bestand is een tekstbestand dat voorziet in sommige speciale opmaak zoals vet en cursief terwijl het aanbieden van de flexibiliteit van het werken met de meeste tekstverwerkingsprogramma's. Het is een populaire indeling voor het delen van tekstbestanden op het Internet, omdat RTF-bestanden helpen voorkomen van de verspreiding van computervirussen. RTF-bestanden niet mogelijk voor de bevestiging van verborgen macro's, zoals meer complexe indelingen van de tekstverwerking.

Microsoft Word

Microsoft Word biedt een groot aantal functies dan RTF-conversie. U kunt het gebruiken voor elementaire desktop publishing met illustraties en foto's. Het wordt geleverd als onderdeel van het Microsoft Office softwarepakket, waarin ook organisator-, e-mail-, presentatie- en spreadsheet-software. De thuis en op kantoor edition kost $280, vanaf de datum van publicatie.

WordPerfect Office

De Corel WordPerfect is top concurrent van Microsoft Word. Het converteert RTF-documenten en biedt ook gelijkaardige hulpmiddelen voor e-mailcommunicatie, de presentatie en werkblad. De Home en Business edition kost $180, vanaf de datum van publicatie.

OpenOffice

De tekstverwerking software opgenomen met OpenOffice bekeerlingen RTF-documenten op dezelfde manier als Word en WordPerfect. Het bevat ook spreadsheet en presentatie-software. OpenOffice is een open broncode project vooral gesponsord door Oracle, en het is gratis beschikbaar.

WordPad en teksteditor

WordPad gratis wordt geleverd als onderdeel van Windows en TextEdit opgenomen met het Mac-besturingssysteem is. Beide programma's zijn zeer elementaire tekstverwerkers kunnen openen, bewerken en exporteren van RTF-documenten.