Wat Is SSH Protocol?

Wat Is SSH Protocol?


SSH is een populair protocol gebruiken voornamelijk Linux en Unix gebruikers aansluiten van de ene computer naar de andere. Het belangrijkste gebruik van SSH is een gecodeerde verbinding maken, zodat niemand in tussen het verkeer, vooral voor gevoelige items zoals wachtwoorden kunt lezen. SSH kan ook aantonen gecodeerde gegevens tunnels onder, waarmee gebruikers kunnen naar voren verkeer, zoals een grafisch programma de output naar een verre server.

Definitie

SSH staat voor Secure Shell. SSH wordt beveiligd omdat het SSH-protocol codering van alle gegevens vereist, met inbegrip van het login-gedeelte. Linux en Unix gebruikers opdrachtregel heet een shell, die wordt gebruikt voor het beheren van een bestandssysteem, alsmede het uitvoeren van programma's eenmaal ingelogd. SSH kan ook het maken van SSH-tunnels, die gecodeerde gegevenskanalen voor ander gebruik zoals voor grafische programma's.

Geschiedenis

Vóór SSH was er een ander protocol genaamd telnet die ook toegestaan een gebruiker op een computer verbinden met een andere computer via opdrachtregel tekst zonder codering. Helaas, Telnet-verbindingen zijn kwetsbaar aan het hebben van wachtwoorden en andere gegevens die zijn vastgelegd in tussen. SSH werd uitgevonden 1995 als een vervanging voor telnet. Door de late jaren 1990, SSH werd op grote schaal gebruikt en vervangen van telnet.

Functie

SSH begint met een gebruiker die de lancering van de SSH-client verbinding maken met een extern systeem SSH server met versleuteling. Nadat de SSH client naar het externe systeem verbindt, brengt de SSH-client een optionele sleutel naar de SSH-server van het externe systeem. Als de sleutel overeenkomt met een kopie op van de SSH-server, worden automatisch toegang verleend. Als de sleutel niet correct is of ontbreekt, zal de SSH-server voor een gebruikersnaam en wachtwoord vragen. Als ze kloppen, dat de gebruiker toegang wordt verleend, anders is de gebruiker wordt losgekoppeld. Nadat de gebruiker is geverifieerd, wordt de SSH-client werkt met de SSH-server op te zetten van de opdrachtregel-sessie, alsmede andere SSH-tunnels.

Voordelen

SSH het belangrijkste voordeel is dat gebruikers op één computer veilig verbinding maken met een andere computer via de opdrachtregel tekst zonder zorgen te maken over hun verkeer wordt onderschept. Op SSH verbindingen tussen twee Unix- of Linux-systemen, is alles wat nodig is om grafische programma's worden uitgevoerd voor de SSH-client te klikken op de optie voor X 11 forwarding. Eenmaal de X 11 forwarding tunnel is vastgesteld, een gebruiker hoeft alleen maar een grafische programma te starten op het externe systeem, dat automatisch in de GUI van de gebruiker verschijnen zal.

Deskundige inzicht

SSH worden tunnels vaak gebruikt in landen waar toegang tot het internet wordt gecensureerd, zoals China en de UAE (Verenigde Arabische Emiraten). Gebruikers in deze landen kopen SSH toegang buiten het land om het instellen van SSH-tunnels die dragen van web het doorbladeren van verkeer. De SSH tunnel vooruit die het verkeer naar een proxy-server, die zelf is gebruikt voor het doorsturen van verkeer naar een website op het internet. Aangezien SSH is gecodeerd, kan niet het web bladeren verkeer via SSH tunnels worden geblokkeerd op basis van inhoud.