Wat Is OpenOffice Base?

Wat Is OpenOffice Base?


OpenOffice Base is de hulpprogramma voor het beheer van de database binnen de OpenOffice-suite van office-software. OpenOffice, oorspronkelijk beschikbaar in April 2002, wordt aangeboden door Oracle en is een gratis oplossing die vergelijkbaar is met de Microsoft Office-suite van producten. OpenOffice Base is gemakkelijk vergeleken met het Microsoft Office-hulpprogramma genaamd toegang en biedt veel van dezelfde functies en functies.

Functies voor OpenOffice Base

OpenOffice Base geeft jullie de kracht om database-informatie gemakkelijk te manipuleren. Deze tool laat u maken en wijzigen van tabellen van de gegevens, rapporten, formulieren en query's van informatie. Bovendien kunt u uw eigen database maken van kras of u kunt de ingebouwde database-engine. Het product biedt wizards die u door de installatie van meer gecompliceerde taken lopen en gemakkelijk verplaatst van beginner naar de meer gevorderde gebruikers.

Voordelen

Het primaire voordeel om OpenOffice Base is dat er een gratis applicatie beschikbaar om te downloaden op de website van OpenOffice. In tegenstelling tot de duurdere versies beschikbaar geeft deze tool particulieren, kleine bedrijven en non-profit organisaties vrije toegang tot een robuuste database tool zonder de hoge kosten van andere software suites. Het andere voordeel voor OpenOffice Base is dat de informatie gemakkelijk in de andere producten uit de OpenOffice-suite---schrijven, Calc, Impress en Draw vloeien zullen.

Overwegingen

Zoals bij elke database managementtool, wees voorzichtig bij het instellen van uw gegevens. Hoewel de tool gratis en intuïtieve is, moet u de basisbeginselen van plan om het meeste uit het product database. Het wordt aanbevolen dat u van plan uw database grondig bent voordat u het in OpenOffice Base instelt. Test uw ontwerp vaak om te verifiëren dat formulieren, query's en rapporten functie naar behoren.

Voorgestelde toepassingen

De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om databasebeheer. Als we kijken naar het werk dat u hoeft te doen om te bepalen waar een database kan tijd en geld besparen. Als u een non-profitorganisatie, overweeg een database om te organiseren en donoren, fondsenwerving gebeurtenissen en communautaire gebeurtenissen bijhouden. Als u een individu van de werk-vanuit-huis, zou een database bijhouden van klanten, werken geproduceerd en details van het contract een waardevol instrument. Zelfs bedrijven kunnen profiteren van de kracht van een database door het volgen van scholing van werknemers en voordelen.

Hulp met OpenOffice Base

Zoals met elke office-software, vragen van tijd tot tijd. Wanneer dat om u gebeurt, bevat het team van OpenOffice een krachtige steun functie op de website. Niet alleen biedt het gebruikershandleidingen en een forum voor het posten van vragen, maar er zijn tutorials en veelgestelde vragen. Het team van OpenOffice heeft ook beschikbare links naar derden aanbieders die web gebaseerde informatie en voorlichting over de OpenOffice-hulpprogramma's bieden.