Wat Is Microsoft Windows XP Media Center?

Wat Is Microsoft Windows XP Media Center?


Microsoft verkocht talrijke edities van het Windows XP-besturingssysteem, met inbegrip van de Home Edition, Professional en Professional x 64 Editions, Tablet PC Editions en drie Media Center Editions. Alle delen van de algemene gebruikersinterface van Windows XP, maar elke editie opgenomen unieke functies, zoals de Windows Media Center-software opgenomen in Microsoft Windows XP Media Center-edities.

Betekenis

De XP Media Center Edition geboden software die gebruikers toegestaan om te integreren en weer te geven video en audio van televisie feeds ook vanaf dvd's. Geen vorige Microsoft-besturingssysteem was gericht op integratie van multimedia-amusement in de Windows-ervaring in de mate dat Media Center Edition deed. De Media Center Edition wilde samenvoegen de functionaliteit van de televisie met die van de computer thuis, en vice versa, vervagen de lijn tussen wat eerder beledigend had volledig verschillende technologie├źn.

Functies

Media Center Edition software waarmee verschillende multimediamogelijkheden opgenomen. Deze bevat ingebouwde ondersteuning voor het afspelen van DVD's; een interface die gebruikers toegestaan om te bladeren, watch and record en televisie programma's; en ondersteuning voor spelen, sorteer- en muziek-cd's branden. De editie verstrekt ook tools voor het synchroniseren van slimme telefoons en soortgelijke apparaten, alsmede een utility om verbinding te maken met en luisteren naar radio-uitzendingen.

Versies

In een discussie tussen Microsoft deskundigen getranscribeerd in 2004, waargenomen de deskundigen dat de verschillen tussen de versies zowel op het niveau van ondersteuning voor verschillende soorten multimedia verschillen in functionaliteit gerelateerde. Microsoft vrijgegeven drie versies van Windows XP Media Center Edition, elk aangewezen door het toevoegen van een jaar op de productnaam. De versies bevatten Windows XP Media Center Edition 2002, Windows XP Media Center Edition 2004 en de definitieve versie, Windows XP Media Center Edition 2005.

Geschiedenis

De eerste versie van Media Center Edition Microsoft uitgebracht in oktober 2002. Microsoft de volgende editie, Media Center Edition 2004, in oktober 2003 uitgebracht. De definitieve versie, uitgebracht in December 2004, was XP Media Center Edition 2005, waarvoor ondersteuningsperiode werd ' retired ' in April 2009. Microsoft blijft bieden uitgebreide ondersteuning door April 2014.

Overwegingen

Omdat Microsoft Windows XP Media Center Editions besturingssystemen zijn, kunnen hardware, in plaats van vervangen. Daarom, alle Media Center Edition software vereist overeenkomstige hardware, zoals een verbinding met kabel-TV of een DVD-speler, goed te laten functioneren.