Wat Is Lightscribe?

Wat Is Lightscribe?


Sinds beschrijfbare cd's eerste populair bij de consument, zijn er verschillende labeling en organiseren van oplossingen beschikbaar zijn. Schrijven op de bovenkant van een schijf met een permanent marker krijgt vaak de klus te klaren, maar het ontbreekt aan professionaliteit en zelfklevende etiketten zijn vaak moeilijk toe te passen. LightScribe is een nieuwe technologie die gebruikmaakt van licht in combinatie met een speciale kleurstof toegepast op de top van LightScribe-schijven te maken etiketten met gemak.

Geschiedenis

LightScribe is ontwikkeld door Hewlett-Packard en werd voor het eerst uitgebracht in 2004. Hewlett-Packard licentieert momenteel de technologie aan veel verschillende fabrikanten van computerhardware en optische media, zorgen voor een schat van LightScribe opties voor de consument. Een recente herziening van de technologie zorgt voor LightScribe-cd's en DVD's van verschillende kleuren, naast de oorspronkelijke sepia schijven.

Hoe het werkt

Wat Is Lightscribe?


LightScribe maakt gebruik van de drive laser branden van een afbeelding.


LightScribe-schijven zijn bekleed met een speciale kleurstof, die aanvankelijk onzichtbaar voor het menselijk oog. Wanneer de laser in een LightScribe-compatibele station licht op verschillende afdelingen van de schijf werpt, wordt de kleurstof geactiveerd, produceren grijswaarde afbeeldingen of tekst rechtstreeks op de labelkant van de schijf. Als gevolg van de specifieke onderdelen die betrokken zijn bij dit proces, zijn zowel LightScribe media en een brander gemaakt om te werken met LightScribe verplicht LightScribe labels te maken.

Functies

LightScribe-stations kunnen u zowel tekst als afbeeldingen om de volledige labelkant van de schijf te branden. Om tijd te besparen, kunt u ook op het etiket in "inhoud mode", die Hiermee past u een rand rond het midden van de schijf, of "titel mode", die kleinere tekst en beelden in een enkele cirkel rond de schijf brandt. Extra tekst en afbeeldingen kunnen altijd worden toegevoegd aan een LightScribe-ontwerp op een later tijdstip, in het geval dat de schijf moet worden relabeled.

Voordelen

LightScribe labels er professioneler dan handgemaakte etiketten en zijn veel gemakkelijker toe te passen dan zelfklevende etiketten. In tegenstelling tot de zelfklevende etiketten, LightScribe voegt elke extra dikte niet naar de schijf en LightScribe-geëtst disks zijn compatibel met elk station dat opneembare media kan lezen. LightScribe-stations kunnen detecteren of ze worden gepresenteerd met de bedrukte zijde of de gegevenszijde van een schijf, visvangst branden van fouten en het verminderen van het aantal schijven geruïneerd.

Toekomst

LightScribe-compatibele schijven nu worden standaard geleverd op nieuwe computers van meerdere fabrikanten. Hoewel de LightScribe-technologie momenteel alleen geschikt is voor het produceren van grijswaardenafbeeldingen, sluit Hewlett-Packard niet uit de mogelijkheid van een kleur LightScribe proces in de toekomst. Terwijl optische schijven zal ongetwijfeld een belangrijke vorm van mediaopslag voor de komende jaren, wordt hun overheersing bedreigd door solid-state geheugen, welke aanbiedingen hoger capaciteit en handige mogelijkheden herschrijven.