Wat Is KPA een meting van?

De eenheid vertegenwoordigd door de brieven kPA is kilopascal, een sub meting van de eenheid pascal (Pa). De Pascal eenheid wordt gebruikt hoofdzakelijk voor het meten van druk, of stress, hoewel het kan ook worden gebruikt voor het meten van Youngs modulus evenals treksterkte. Youngs modulus is een meting van stijfheid in elastische materialen, terwijl de uiteindelijke treksterkte maatregelen de maximale benadrukken dat een materiaal kan weerstaan voordat het begint te trekken. Kilopascal worden gebruikt voor het meten van hogere eenheid volumes dan de eenheid van Pascal.

Geschiedenis van Pascal eenheid

De eenheid Pascal vernoemd is naar Blaise Pascal, die beoefend wiskunde, de filosofie en fysica en was ook een uitvinder en schrijver. Blaise Pascal's naam werd gegeven aan de naam van de eenheid, samen met een programmeertaal en Pascals recht, als een ere toewijding aan zijn wetenschappelijke prestaties.

Een Pascal

Een eenheid van Pascal is een newton per vierkante meter, dat een kracht per gebied maateenheid is. Luchtdruk worden gebruikt voor barometerdruk lezingen. De vergelijking voor een enkele pascal, geschreven als 1 Pa, is 1 Newton/meter het kwadraat, of 1 kg over meter vermenigvuldigd met seconden kwadraat.

Kilopascal (kPa)

Een kilopascal, volgt logisch uit het voorvoegsel betekent "kilo," wat betekent "duizend", duizend luchtdruk. Daarom, om te converteren een pascal naar een kilopascal, deelt u het aantal drukvariaties door duizend. Twee duizend vijfhonderd luchtdruk is bijvoorbeeld gelijk aan 2,5 kilopascal.

Gebruik van kilopascal

Vanwege de toegenomen omvang van een kilopascal gebruikt u meestal de kPa schaal met grotere druk items. Bijvoorbeeld, zullen de druk van een fiets band worden gemeten in kPa, als hiervoor een grote hoeveelheid druk.