Wat Is het verschil tussen Microsoft Word & tekstverwerking?Het verschil tussen Microsoft Word en tekstverwerking is dat tekstverwerking is een generieke term die verwijst naar elk programma dat u kunt bewerken en opmaken van tekst. Microsoft Word is een populair merk voor tekstverwerking software.

Geschiedenis

Hoewel tekstverwerkers oorspronkelijk vergelijkbaar met schrijfmachines met tekstverwerking functies waren, meeste tekstverwerking vindt vandaag plaats via software zoals Microsoft Word.

Functies

Volgens de Universiteit van Illinois te Chicago's academische computing website gebruiken de meeste tekstverwerkers een WYSIWYG-indeling, waarmee u het document bekijken zoals deze wordt weergegeven in te drukken.

Potentiële

Online applicaties zijn de nieuwste vorm van tekstverwerkers. U heeft toegang tot de software via een webbrowser. U kunt afdrukken of het document opslaan op uw computer of account van de gebruiker van de toepassing.

Functie

De meeste tekstverwerkers kunnen u input en tekst, indeling het document bewerken en invoegen van afbeeldingen, internetlinks en objecten.

Fun Fact

Volgens de Universiteit van Maryland, de geschiedenis van tekstverwerkers, was in 1964, IBM's magneetband/Selectric Typewriter de eerste machine om de typiste bewerken en opslaan van de tekst vóór het afdrukken.