Wat Is het verschil tussen meerdere Sites & Subsites?

Wat Is het verschil tussen meerdere Sites & Subsites?


Wanneer het hosten van een website, zijn er een heleboel dingen om te overwegen om het succes te verzekeren. Een factor bevat Zoekmachineoptimalisatie, die bepaalt hoe de site wordt weergegeven in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Kiezen of gebruik maken van meerdere domeinen of subdomeinen komt neer op het vergelijken van kosten tegen het voordeel dat je van het resultaat krijgen zou.

Domein anatomie

Om te begrijpen het verschil tussen meerdere sites en subsites, moet u eerst begrijpen de anatomie van een URL. In de URL ' http://www.example.com & quot; 'www' is het sub-domein, "voorbeeld" is de second-level-domein en 'com' is de topleveldomein. Bij het omgaan met meerdere sites versus subsites, ligt de focus op één van deze drie aspecten van de URL.

Meerdere Sites

Veelvouden sites betekent dat het tweede of top-level domein is verschillend voor elke site. In het vorige voorbeeld zou een secundaire site "http://www.examples.com & quot; of "http://www.example.net. & quot; Een aparte site setup nodig zou zijn zelfs als de sites worden gehost op dezelfde server.

Subsites

Een subsite wordt gemaakt wanneer er een verschillende sub-domein gemaakt voor een andere sectie van de site. Het bekendste voorbeeld hiervan is Yahoo. Ze hebben verschillende sub-domeinen voor elke sectie; for example, "mail.yahoo.com," "news.yahoo.com," and "games.yahoo.com." De tweede en op het hoogste niveau domeinen blijven hetzelfde in elke voorbeeld. De sub-domein verwijst dan naar een aparte map binnen de structuur van de site.

Verschillen

Er zijn een paar verschillen te overwegen bij de beslissing om gebruik te maken van subdomeinen versus meerdere sites. De eerste is de kosten van het aanhouden van meerdere domeinen. U zou moeten kopen van de rechten op de domeinnaam van elk dat het sub-domein kan worden gemaakt met zonder extra kosten via de meeste Web hosting-bedrijven. Een andere overweging is het effect op Zoekmachineoptimalisatie. Meerdere sites kunnen externe links naar elke site aanbieden, maar dupliceren inhoud zou een nadelig effect hebben op SEO.