Wat Is het verschil tussen een warme start en een koude Boot?

Wat Is het verschil tussen een warme start en een koude Boot?


In de wereld van computers betekent 'opstarten' om op te starten. Het verschil tussen een warme start en een koude boot ligt in of uw computer moet worden gestart vanuit een macht-van staat.

Koude start

Wanneer u de computer uit en weer aan zetten, bent u aan het uitvoeren wat heet een koude boot. Tijdens een koude start voert de computer zelf tests op de hardware en het besturingssysteem wordt geladen voordat het is klaar voor u om te gebruiken.

Warme start

Wanneer u het systeem opnieuw opstart zonder onderbreking van de macht, is het een warme start. Een warme start gebeurt meestal van het besturingssysteem en niet starten van de computer zelftest routine. Voor het uitvoeren van een warme start, klikt u op het pictogram voor energiebeheer op het startscherm, als weergegeven, en klik vervolgens op 'Opnieuw opstarten'. Als u niet het pictogram voor energiebeheer, beweeg de muis over de bodem juiste hoek van het scherm zien klikken op "Instellingen" en klik vervolgens op "Power" gevolgd door "Reboot".

Overwegingen

Verschillende opstartmethoden hebben verschillende toepassingen en resultaten. Warm schoen maakt alle processen te sluiten- en programma-updates en installaties te voltooien, en het kunt wissen fouten en bevriest. Deze procedure duurt minder dan een koude start omdat de computer niet door de routine van de zelftest uitvoeren. Met warme opstarten, componenten niet hebben een kans om volledig reset, afkoelen of stoppen, en geheugen kan niet duidelijk. Een koude start geeft de macht een kans volledig kwijting van het moederbord en resetten van alle onderdelen, dus de leegmaken. Een koude start betekent de harde schijf stopt en vervolgens draait weer, en componenten kunnen afkoelen en dan opwarmen.