Wat is het verschil tussen een GIF-bestand en een JPG-bestand?

JPG en GIF-afbeeldingsbestanden worden vaak gebruikt op het web. Deze beelden zijn gemaakt in programma's zoals Adobe Illustrator of Fireworks en Microsoft Paint. Maar wat is het verschil tussen een GIF-bestand en een JPG-bestand? En, hoe beslist u welke te gebruiken?

Kleuren

Beelden van GIF-bestand ondersteunen 256 kleuren. JPG-bestand afbeeldingen ondersteunen 16,7 miljoen kleuren. Als je buiten 256 kleuren die worden ondersteund door GIFs, krijgt u een kleur die is vergelijkbaar, maar niet hetzelfde, als de gewenste kleur.

Compressie

Beelden van GIF-bestand verliezen niet kwaliteit wanneer gecomprimeerd. JPG-bestand afbeeldingen wat kwaliteit verliezen wanneer ze zijn gecomprimeerd.

Animatie

De ondersteuning van de beelden van GIF-bestand geanimeerde grafische; JPG bestand-afbeeldingen niet.

Transparantie

Beelden van GIF-bestand toestaan één kleur worden ingesteld als transparant. JPG bestand-afbeeldingen ondersteunen geen transparantie.

Hoe te kiezen

Beelden van GIF-bestand het beste werkt voor afbeeldingen die zijn samengesteld uit grote blokken van effen kleur (binnen het palet met 256 kleuren) of eenvoudige lijn afbeeldingen. JPG bestand beelden zijn meestal het beste voor foto's en kunstwerk, te wijten aan de complexiteit van kleuren betrokken.