Wat Is het verschil tussen een EPS & AI-bestand?

Wat Is het verschil tussen een EPS & AI-bestand?


Adobe Systems' Creative Suite-toepassingen, waaronder Adobe Illustrator-bestanden opslaan in vele formaten die in twee basiscategorie├źn vallen: oorspronkelijke bestanden en indelingen voor exchange. Native bestandstypen bevatten meestal een extensie die is een afkorting voor de naam van het programma. Dus, wanneer u de naam van een bestand dat op ".ai eindigt" ziet, je zoekt op inheemse uitvoer van Illustrator. Illustrator geldt de ".eps" extensie voor bestanden die bestemd zijn voor gebruik in andere toepassingen. Er is meer aan het verschil tussen deze bestandstypen dan gewoon hun bestandsextensies.

AI-bestanden

De PostScript taal vormt de basis van de tekening tools en mogelijkheden van Adobe Illustrator. Als Illustrator verviel en nieuwe vermogens kreeg, de bestandsindeling uitgegroeid tot een superset van de specificatie van Portable Document Format, of PDF. Illustrator van transparantie functies, bijvoorbeeld niet vloeien voort uit de PostScript-specificatie van de graphics. De gelijkenis tussen hedendaagse AI-bestanden en de PDF-indeling breidt ver genoeg om er mogelijk een AI-bestand te openen in Acrobat Standard, Acrobat Professional of Adobe Reader.

EPS-bestanden

Met uitzondering van de embeded lettertypegegevens en TIFF, JPEG of andere afbeeldingsbestanden, kunt u lezen een Encapsulated PostScript-bestand als een tekstdocument. Dat komt omdat EPS-bestanden grotendeels bestaan uit tekst die wiskundige formules vervoert voor het tekenen van krommen en andere shapes. Een encapsulating laag van informatie maakt de bestanden compatibel met toepassingen die anders niet kon PostScript-illustraties importeren. In tegenstelling tot de AI-bestanden, die ingaan op de fundamentele PostScript notatiespecificatie aan transparantie bevatten, afvlakken EPS-bestanden deze ontwerpeigenschappen, rasteren delen van hen hen PostScript om compatibel te maken. EPS-bestanden bevatten ook de code die nodig is om ze te bewerken in Illustrator.

Werken met Illustrator-bestanden

Kunstenaars maken zelfs in de buurt van-fotorealistische kunst, logo's, technische tekeningen en creatieve illustraties in Adobe Illustrator. Haar steun bestandsindeling moedigt een workflow die gebruikmaakt van de programma's native formaat voor het opslaan van werkende dossiers en een uitwisselingsindeling zoals EPS-documenten op te slaan om te worden opgenomen in andere programma's, inclusief paginalay-toepassingen. Bestanden werken kunnen omvatten experimenten, is gedeeltelijk voltooid werk, alternatieve versies ter ondersteuning van meertalige projecten of verschillende kleurenschema's, en afbeeldingen die live type bevatten. Instellen van interchange-bestanden betekent rekening houden met wat de volgende gebruiker in een keten van gebeurtenissen van het project-productie zal doen met een stuk van kunst en beperkende document middelen om te voldoen aan de behoeften.

Creative Suite overwegingen

Met enkele uitzonderingen op basis van specifieke elementen van de bestandsinhoud, kunnen Adobe Creative Suite-toepassingen lezen elkaars oorspronkelijke bestandsindelingen. Dit betekent dat een Adobe InDesign-lay-out-bestand een native Adobe Illustrator AI-bestand als onderdeel van een paginaontwerp aanvaarden kan, het vrijmaken van een kunstenaar om de oorspronkelijke bestanden verzenden met collega's en medewerkers. Kunstwerk bestemd voor gebruik in andere programma's mogelijk gebruik van de EPS-indeling importeren verenigbaarheid verzekeren.