Wat Is het verschil tussen een CPU & een Processor?

Wat Is het verschil tussen een CPU & een Processor?


Dit klinkt als een strikvraag, maar het heeft verdienste. De centrale verwerkingseenheid (CPU) is een microprocessor die de uitvoering van programma-instructies regelt. In een computer, het wordt beschouwd als de hersenen. Echter, andere apparaten, zoals harde schijven en tapestations, dienst processoren uit te voeren lezen/schrijven opdrachten en adres foutcondities.

Geschiedenis van de CPU

Wat Is het verschil tussen een CPU & een Processor?


Een huis van processors.


Intel introduceerde de eerste single-chip-microprocessor in 1971. Het werd uitgevonden door Intel ingenieurs Federico Faggin, Ted Hoff en Stan Mazo. De microprocessor van Intel 4004 gehouden alle processing functies--CPU, geheugen, input en output besturingselementen--op een kleine chip. Deze nieuwe uitvinding een revolutie teweeggebracht in het ontwerp van computers. De CPU is toegenomen in macht als het in formaat is geslonken. Intel is de gouden standaard in microprocessortechnologie vandaag.

Wat doet een CPU?

Slechts drie fundamentele taken, doet de CPU, in al zijn glorie, echt zij razendsnel. Het neemt in informatie, doet sommige bewerking tot of met die informatie en levert uitvoer (resultaten) van de bewerking. Het doet dit met behulp van verschillende belangrijke onderdelen. De Arithmetic Logic Unit (ALU) voert aftrekken en optellen in binaire en doet sommige logische operaties, zoals en, niet en of om te helpen de CPU. Controle schakelingen directe dataverkeer van en naar de CPU naar de apparaten veel langzamer input/output. De Memory Management Unit controleert datastroom van en naar het geheugen.

Wat doet een Processor?

Wat Is het verschil tussen een CPU & een Processor?


Pentium II-processor met koelventilator.


Een processor--"het deel van een computer (een microprocessor-chip) die doet het grootste deel van de verwerking van gegevens; de CPU en het geheugen vormen het centrale deel van een computer waarop de randapparaten worden aangesloten "--voert een aantal eenvoudige instructies zoals fetch instructie, decoderen, fetch vereiste gegevens, instructie uit te voeren en de resultaten op te slaan. Dit klinkt een vreselijke partij zoals wat een CPU doet. Dat komt omdat wanneer spreken van computers de voorwaarden CPU, processor en microprocessor worden vaak door elkaar gebruikt.

Wat Is het verschil tussen een CPU & een Processor?

Zoals duidelijk is geworden, is er geen verschil helemaal een CPU en een processor. In ieder geval niet wanneer men verwijst naar een moderne computer. Dat is omdat het woord "verwerker" is uitgegroeid tot een catchall voor CPU en microprocessor. Dat klopt, zolang men spreekt van computers. Deze benadering kan echter bijna zo kortzichtig als sommigen verwijzen naar hun hele computer als de "harde schijf".

Misvattingen

Terwijl microprocessor, CPU en processor zijn eraan gewend uitsluitend verwijzen naar de "hersenen" van de computer, andere apparaten processors te gebruiken. En sommige, zoals harde schijven, hebben hun eigen RAM en geheugen van de flits naast een processor. Dus als er geen verschil tussen CPU en processor, kan het scharnier volledig op functietitel.