Wat Is het verschil tussen DIMM en SDRAM?

Wat Is het verschil tussen DIMM en SDRAM?


Geheugen van de computer vertegenwoordigt een van de meest potentieel verwarrend onderdelen in moderne PCs. Het enorme bedrag van termen, typen en acroniemen kan worden ontmoedigend zelfs voor ervaren computergebruikers. Bijvoorbeeld, wat SDRAM DIMM betekenen en, hoe dan ook, en wat is het verschil tussen de twee?

Definiëren van geheugen

Eerst, SDRAM een type geheugen random access memory (RAM) in de computer vertegenwoordigt. Geheugen is in feite waar u de gegevens tijdelijk voor vlug en vlot vlaag opslaan. Als een computer chip de chef-kok die is "kookt" of verwerkt de gegevens en de harde schijf is de voorraadkast waar alle ingrediënten zijn opgeslagen, dan is geheugen is als de teller waar de chef-kok de benodigde ingrediënten binnen handbereik plaatst.

SDRAM-GEHEUGEN

Laten we nu het weten wat SDRAM werkelijk betekent. De SD staat voor "synchrone dynamische," synchroon in de zin dat het houdt hetzelfde ritme van klokcyclus als andere onderdelen in een computer CPU (central processing unit), zoals de verschillende bussen en de chipset zelf. "Dynamisch" betekent dat de informatie kan gemakkelijk kunnen worden toegevoegd of de geheugenmodule opgestegen. SDRAM is één van de meest voorkomende soorten RAM rond, volgens het boek "Upgrading & Repairing PCs."

Geheugenmodules

Geheugen komt in wat zijn best te omschrijven als "wafeltjes." Ze zijn dunne, langwerpige stroken vol met elektronica. Een dergelijke configuratie is ontwikkeld omdat vroege computergeheugen werd ontworpen als een chip die werd aangesloten in Midden in het moederbord, het circuit bord waar de hoofdprocessor zich bevindt. Deze fiches neig naar losraken door zich met veranderingen in temperatuur. Een andere methode was het solderen van de fiches rechtstreeks op het moederbord, maar dit ook problemen veroorzaakt. De ontwikkeling van geheugenmodules werd de oplossing, met een kleine bord die pluggen in rechtstreeks met de aansluiting op het moederbord gesoldeerd.

SIMMs en DIMM 's

Vroege geheugenmodules één rij met elektrische contacten had, en dus werden genoemd enkel inline memory modules of SIMM's. Latere modules kwam met twee rijen van contacten en heetten dual inline memory modules of DIMM's. Een ander kortstondige soort geheugenmodule was de Rambus inline memory module, of RIMM. Dus in werkelijkheid een DIMM in feite het type verbinding beschrijft heeft een geheugenmodule op het moederbord, terwijl een term als SDRAM de geheugenmodule zelf beschrijft.

Soorten DIMM 's

Beide termen zijn echter zeer aan elkaar gerelateerde in termen van hun functie, omdat een geheugenmodule kunt verzenden en ontvangen van informatie zo snel als de verbinding toelaat. Voor elk type SDRAM dat bestaat, is er een ander type van DIMM verbinding. Bijvoorbeeld, modules van SDR (single data rate) SDRAM DIMM's hebben met 168 pinnen, terwijl sneller DDR (dubbele gegevenssnelheid) SDRAM modules hebben 184 pins zijn DIMM-connectors. De industrie standaard in 2010, DDR2 en DDR3 modules, hebben 240 pinnen.