Wat Is het verschil tussen de Windows & Mac-Platform voor een Computer?

Windows-computers en Macs vroeger werelden apart. Nu zijn ze meer lijken dan ooit. Echter, een van de grootste verschillen tussen de twee is niet veranderd: juridisch uitvoeren Apple software moet u Apple hardware. Het is niet waar de andere manier rond. Windows-machines heb nooit beperkt tot één fabrikant van de hardware, dat is een reden waarom hun desktops en laptops hebben gedomineerd personal computergebruik over de hele wereld.

GUI

Apple de grafische user interface (GUI) besturingssysteem niet uitgevonden, maar Macintosh gepopulariseerd het wanneer het merk werd geïntroduceerd in 1984. Microsoft vrijgegeven Windows in 1985, het gebouw rond de opdrachtregel, MS-DOS-besturingssysteem. Macs een opdrachtregel OS niet gebruiken. Dientengevolge, Mac-gebruikers nooit nodig hebben om te communiceren met de computer door winstbijdrage uit de GUI. In de vroege dagen, de Mac GUI ook efficiënter dan Windows beheerd en featured soepeler graphics. Dit is de reden waarom Macs werd meteen de computer van de keuze voor de uitgeverswereld, grafisch ontwerpers, fotografen en anderen in de velden waar het gevoel van zicht voorop staat. Ondertussen, Windows machines vestigden zich in bedrijven waar beelden en afbeeldingen waren niet de eerste prioriteit.

Hardware

PC's kunnen gebruikers toevoegen of wijzigen van elk stuk van hardware--geheugen, schijven, grafische kaarten, geluidskaarten, monitoren, enz. In tegenstelling tot een Mac, kunt u een Windows-machine van kras bouwen. Met een paar uitzonderingen, hebben Mac-gebruikers altijd zijn geplakt met de hardware die ze hebben. Maar als het gaat om, zeggen, gebruik van de RAM, Macs hebben van oudsher efficiënter dan Windows-machines.

Organisatie

Mac-gebruikers werken met bestanden, mappen en stations door middel van wat heet de "Finder". Apple beschrijft de Finder als zijnde "als thuisbasis voor uw Mac." Wanneer u op de Finder klikt, een zijbalk verschijnt en dan kun je beginnen met het werken met om het even wat op uw computer is aangesloten of op opgeslagen. De Windows file manager heet Explorer. U kunt het openen wanneer u een map opent, klikt u op het pictogram Deze Computer, of iets via de knop "Start Open".

Compatibiliteit

Bepaalde items kunnen worden gebruikt op een Mac of PC, met geen conversie nodig, zoals een MP3-bestand of jpeg-foto. Microsoft maakt zelfs zijn lijn van Office software voor Windows en Mac OS, maar u kunt de beide versies niet uitvoeren op een machine. De meeste andere software is propriëtaire uitzien. Interessant, kunt u Windows XP, Vista en 7 op een Mac, maar u kunt de Mac OS niet uitvoeren op een PC. (Eigenlijk, je kunt maar het is niet legaal.) Deze OS swappen werd mogelijk nadat Apple haar PowerPC-processor in 2006 voor een gemaakt door Intel gedumpt. Intel is de grootste de spaandermaker van halfgeleider in de wereld, en het CPU's voor Windows-machines voor decennia heeft geleverd.

Prijs

Jarenlang is de consensus dat Macs over het algemeen duurder dan PC's zijn. Is dit waar: soms Ja, soms niet. Afhankelijk van wat voor soort computer je. Elk merk heeft zijn rabiate volgelingen, en tegen de tijd dat de Mac vs PC vraag is geregeld, de zon de aarde zal hebben ingeslikt.