Wat Is het tegenovergestelde van HTML duidelijk?

Trapsgewijze opmaakmodellen, of CSS, aanbieders van vele manieren voor u om HTML elementen. U kunt bijvoorbeeld toepassen lettertype grootte of kleuren of randen, achtergrondafbeeldingen en andere elementen toevoegen. De "clear" eigenschap is een waarmee u kunt bepalen hoe tekst, afbeeldingen, lijsten en andere objecten zal zich rond uw object. Deze eigenschap heeft niet precies een tegenovergestelde eigenschap. De eigenschap "float" heeft echter een contrasterende functie.

Eigenschap uit te schakelen

In CSS, een tool die opmaakprofielen op HTML-elementen toegepast, kunt u de eigenschap "clear" om te dicteren hoe elementen zal zich met betrekking tot een specifiek element. Bijvoorbeeld, als u de waarde van de eigenschap op "left" instelt verschijnt dan uw element op een nieuwe regel zodat er geen elementen aan de linkerkant van het. Met andere woorden, blijft de links duidelijk. Als u de waarde van de eigenschap naar "rechts" dan alle objecten aan de rechterkant van uw element zal weergegeven zelf op een nieuwe regel om te wissen de ruimte aan de rechterkant.

Float

De eigenschap float beweegt een specifiek element naar links of rechts van de pagina als u de waarde "links" of "rechts". Naast dit, zal ook objecten naast uw element verplaatst in de open ruimte die is gemaakt door het bewegen van het oorspronkelijke element te vullen. U kunt bijvoorbeeld een afbeelding of lijst verplaatsen naar de kant van de pagina met "float" en plaatst u de rest van de paginatekst rond het, eerder dan het zetten van de afbeelding op een eigen regel als het zou door gebrek verschijnen.

Float en duidelijk

Float en duidelijk zijn vaak samen gebruikt als u niet dat alle elementen rond uw object, zoals een afbeelding wilt, te verplaatsen naar links of rechts van de pagina. Bijvoorbeeld, als u een afbeelding aan de linkerkant drijven, moet u uitschakelen rechts van het tegengaan van de float-eigenschappen. Gebruik de volgende syntaxis:

< img src = "Image URL" stijl = "float: links; duidelijk: juiste "/ >

Je zou het koppelen van een juiste float met een linker Wis om te houden van de ruimte aan het omringen van de floated afbeelding duidelijk.

Overwegingen

De "clear" eigenschap kunt u een Web-pagina opnieuw instellen nadat u de eigenschap "float" eerder hebben gebruikt. Een manier om het opnieuw instellen van uw pagina is een element dat is 1 pixel hoog maken en stel de waarde van "duidelijk" op "beide". Dit zal wissen alle elementen van rechts van links van uw 1-pixel element, zoals in het volgende voorbeeld:

< div-stijl = "hoogte: 1px; duidelijk: beide; " >< / div >

U ziet de div laag niet omdat het geen gegevens bevat, maar alle vorige "float" elementen vóór de reset zal geen invloed op elementen na het terugstellen.