Wat Is het doel van een USB Flash Drive?

USB-flashstations zijn computerapparaten ontworpen om te passen op de sleutelhangers. Deze kleine stations zijn de perfecte oplossing voor draagbare opslag. Vele hogescholen en universiteiten nu vereisen studenten om een USB-flashstation aan klasse voor het opslaan van de toewijzingen. Als de technologie zich heeft ontwikkeld, heeft de prijs verlaagd om de flash drive een optie voor iedereen die behoefte heeft om gegevens.

Betekenis

Terwijl CD's en diskettes de voorkeur opslagmedia in de jaren 1990 waren, hebben USB-flashstations grotendeels vervangen zowel vanwege hun draagbaarheid en capaciteit. De kleinste drives beschikbaar kunnen zoveel gegevens bevatten als honderden diskettes.

Identificatie

USB-flashstations zijn meestal minder dan 1 inch lang en minder dan 1/2-inch breed, met een USB-connector die kan worden gedekt door een plastic dop of in de loop terugschuift.

Gebruik

Elke computer met een USB 2.0-poort en gebruik Windows ME of groter kan openen een USB flash drive automatisch, zonder extra stuurprogramma's.

Potentiƫle

USB-flashstations naarmate verkrijgbaar in grotere capaciteiten, worden meer programma's gemaakt om te voeren rechtstreeks vanaf het station. Gebruikers zal zitten kundig voor belangrijke programma's met hen te nemen waar zij gaan en ze uitvoeren vanaf vrijwel elke computer.

Fun Fact

Sommige bedrijven verkopen USB-drives in nieuwe vormen en ontwerpen, zoals de aandrijving van de sushi van Solid Alliance.