Wat Is het doel van een schijf Defragmenter?

Als uw computer lijkt te traag worden uitgevoerd, misschien dan vind je dat het met behulp van dit eenvoudige nut een groot verschil kan maken. Een vaste schijf defragmenter is een softwaretool die de bestanden van een harde schijf reorganiseert voor het optimaliseren van de systeemprestaties.

Achtergrond

Als bestanden op een harde schijf worden gebruikt, zij volgestopt worden en vallen buiten de orde, die wordt fragmentatie genoemd. Verwijderen en installeren van nieuwe bestanden voortdurend zal toenemen fragmentatie, net als met behulp van een harde schijf met weinig vrije ruimte links.

Doel

Wanneer bestanden worden lineair uitgelijnd, ze bereikbaar sneller, die is hoe Schijfdefragmentatie versnelt harde schijven.

Toekomstige installaties

Defragmentatie helpt ook nieuwe programma's beter draaien omdat ze kunnen worden geïnstalleerd op grote open gebieden van de vaste schijf, in plaats van tussen gefragmenteerde stukken van andere bestanden.

Onderhoud

Defragmentatie is belangrijk voor het behoud van een harde schijf na verloop van tijd. Verhuur van een station gaan te lang zonder toegevoegd zal elke poging om te defragmenteren veel langer duren, en het station niet zo goed kan presteren.

Tijdsbestek

Defragmentatie kan enkele uren om te voltooien aangezien een harde schijf moet scannen en bewegen van een grote hoeveelheid gegevens duren. Het is meestal het beste om te beginnen defragmetnation's nachts, zodat het voltooid door de volgende ochtend worden zal.