Wat Is het doel van een draagbare harde schijf?

Wat Is het doel van een draagbare harde schijf?


Draagbare harde schijven kunnen u voor het opslaan van gegevens, met inbegrip van documenten, afbeeldingen en audio-bestanden, op een klein en goedkoop apparaat.

Achtergrond

Vaste-schijfstations opslaan van elektronische informatie. De interne harde schijf in uw computer slaat alle van uw programma's, instellingen en gegevensbestanden. Een draagbare harde schijf kunt u aanvullende gegevens of back-ups opslaat op een externe schijf, die met u kan worden genomen.

Gebruik

Een draagbare harde schijf kunt u werken op gegevensbestanden in meer dan één locatie, vervoer van de bestanden op de schijf. Andere toepassingen zijn het gebruik van de schijven voor back-ups van belangrijke gegevens, of als extra opslagruimte voor muziek en video bestanden, zodat u kunt ruimte besparen op de interne harde schijf in uw computer.

Overwegingen

Draagbare harde schijven zijn verkrijgbaar met een verscheidenheid van capaciteiten van de gegevens, meestal gemeten in gigabytes. Bij aankoop van een draagbare harde schijf, zorgen voor dat voldoende capaciteit voor het opslaan van alle gegevens die u nodig heeft.

Typen

Draagbare vaste schijven zijn verkrijgbaar met diverse verschillende verbindingen met deze koppelen aan uw PC, zoals USB en FireWire.

Alternatieven

Er zijn alternatieve mogelijkheden voor het opslaan van elektronische gegevens, dus het is gemakkelijk te vervoeren, met inbegrip van optische schijven zoals DVD's en Solid State apparaten zoals USB-geheugensticks.