Wat Is het blokkeren van FTP?

File transfer protocol (FTP) wordt gebruikt voor de overdracht van bestanden tussen computers die op hetzelfde netwerk of toegang hebben tot dezelfde internetsite. FTP-sites kunnen voorstellen te kunnen bieden voor bedrijven om te downloaden van de eisen van projecten worden gebruikt. FTP kan worden gebruikt voor persoonlijk gebruik overdracht van bestanden tussen computers die te groot om e-mail zijn. FTP kan ook worden geblokkeerd. Hiermee voorkomt u dat bestanden uit komen of gaan door de FTP-verbinding. Veiligheidsproblemen zijn een veel voorkomende reden die een bedrijf of persoon kiezen kan voor het blokkeren van FTP-verbindingen.

Hoe FTP werkt

FTP helpt bij het delen van bestanden. Deze taak wordt bereikt met het gebruik van een FTP-server waar de bestanden worden bewaard totdat de FTP-opdracht is herkend en aangevuld met de client-PC. De informatie wordt vervolgens overgebracht naar de clientcomputer en de FTP-proces is voltooid. De oorspronkelijke computer behoudt ook een kopie van het bestand, dus er weinig risico van verlies van informatie bij dit proces is.

Eisen voor FTP gebruik

Voor FTP moet functioneel, moet een computer een FTP-client geïnstalleerd. De FTP-client moet worden geconfigureerd zodat het naar de juiste server kan verbinden. Gebruikersnamen en wachtwoorden worden vaak uitgevoerd bij het niveau binnen de organisatie om te voorkomen dat ongewenste verbindingen te voorkomen. Zonder deze vereisten in plaats, zullen pogingen om FTP-verbindingen worden geblokkeerd.

Actieve blokkeren

Blokkeren van actieve FTP is als een FTP-client de computergebruiker melding weergeeft dat een FTP-opdracht is ontvangen. De gebruiker moet dan beslissen of de FTP-functie moet worden toegestaan om te voltooien of als de opdracht moet worden geblokkeerd. Dit heet actieve blokkeren omdat het gaat om de directe aandacht van een individu. De FTP-opdracht zal worden geplaatst in een status in behandeling totdat de opdracht wordt gegeven, hetzij de FTP om proces te voltooien of te blokkeren van het proces.

Passieve blokkeren

Passieve FTP blokkeren is wanneer de instellingen van de FTP-client zijn geschikt voor het blokkeren van binnenkomende FTP-opdrachten. Afhankelijk van de mogelijkheden van de FTP-client die op de computer is geïnstalleerd, kan passieve blokkeren worden geconfigureerd voor sommige bestanden blokkeren en anderen toestaan. Basic FTP clients functie op een niks proces waar ofwel alle FTP-opdrachten zijn toegestaan of alle worden geblokkeerd. Het voordeel van het blokkeren van de passieve is dat het niet nodig de aandacht van een werknemer om te beslissen wat er moet gebeuren met de opdracht.