Wat Is het bestand uitbreiding Deb?

Debian GNU/Linux bestanden gebruiken de extensie. deb. Deze .deb bestanden zijn softwarepakketten ontwikkeld voor versies van Linux die gebruikmaken van het Debian package managementsysteem.

Wat is Debian?

Debian GNU/Linux is een gratis computer besturingssysteem dat een bepaalde versie van het werkende systeem Linux. Meer dan duizend ontwikkelaars vrijwilliger als onderdeel van het Debian Project voor de productie van dit besturingssysteem.

Inhoud

.deb bestanden zijn binaire packages die uitvoerbare bestanden, instellingenbestanden, informatie pagina's en andere documentatie voor een softwareprogramma bevatten.

Met behulp van .deb bestanden

Wilt gebruiken .deb bestanden, moet u Debian of een Debian-gebaseerde systeem zoals Ubuntu of Kanotix worden uitgevoerd. U kunt uitpakken .deb bestanden met behulp van de Debian hulpprogramma dpkg.

Kunnen Windows .deb bestanden openen?

Volgens fileinfo.com betreft vereist .deb bestanden te openen met het Windows-besturingssysteem de 7-Zip-bestand archiver. Maar de bestanden niet daadwerkelijk uitvoeren onder Windows.

Debian vs. andere Linux-versies

Volgens debian.org betreft, Debian heeft veel meer softwarepakketten dan een andere versie van GNU/Linux en draait op 12 computerarchitecturen. Debian is ook open source en 100% gratis.