Wat Is een trol-Site?

Het Internet is vol van virale moppen en grappen, waarvan sommige onderdeel van populaire cultuur geworden zijn. Als u regelmatig de sites die zijn voorzien van kat foto's met grappige dialoog of ooit geklikt op een link alleen te vinden dat u bracht aan een videoclip van Rick Astley, kunt u de trollen bedanken. Trolls zijn Internet pranksters die schade aanrichten aan online communities grote. Soms zijn hun grappen grappig. Soms zijn ze ernstig genoeg is om internationale nieuws. Deze pranksters delen vaak idee├źn op websites gewijd aan de kunst van het trollen.

Wat is een trol?

De bijnaam "troll" wordt gegeven aan elke online gebruiker die op forums of andere online gemeenschappen met het enige doel berichten van het verstoren van de Gemeenschap. Dit wordt genoemd "trollen." Trollen kan van alles zijn van het posten van een dwaze vraag op een message board om te prank gebruikers opzettelijk beledigen van gebruikers in een poging om aas hen in reageren.

Wat is een Site van Troll?

Hoewel trollen onwelkom in meest internetgemeenschappen, zijn sommige websites gemaakt die bestaan uit uitsluitend trollen of planning trolling aanvallen op internetgemeenschappen. Een van de beroemdste trollen-gerelateerde sites is 4chan (4chan.org), een verzameling van messageboards.

4chan

4chan werd gestart door Christopher Poole in 2003, toen Poole net 15 jaar oud was. De site featured humor en willekeurige posten, evenals populaire Internet memes zoals LOLcats, waarin gebruikers foto's van katten met punchlines getypt eronder geplaatst voortgebracht. De anonieme gebruikers van 4chan hebben betrokken bij talloze trolling incidenten, met inbegrip van degenen die zijn neergestort hele websites.

Opmerkelijke Trolling incidenten

Er zijn een aantal spraakmakende trolling incidenten die hebben overschreden berichtraad verstoren. In 2008, 4chan gebruikers geholpen een vals verhaal dat Apple CEO Steve Jobs een belangrijke hartaanval leed circuleren. De beurskoers van het bedrijf daalde als gevolg. Gebruikers van de site ook gepost onzedelijk video's te uploaden van video site YouTube massaal in 2009.