Wat Is een Sector van de harde schijf?

Een harde schijf bevat een enorme hoeveelheid informatie, en al die informatie moet worden georganiseerd. Zoals harde schijven werden ontwikkeld, hielp termen als "sector" mensen ontwikkelen en gebruiken van de technologie om organiseren en gebruik alle gegevens opgeslagen op een schijf. Hoewel deze terminologie niet langer zijn historische betekenis heeft, is het nog steeds gebruikt als een vertrouwd Conventie.

Structuur van de harde schijf

Een harde schijf heeft een aantal platen---glad schijven die miljarden kleine magnetische kosten kunnen opslaan. Deze schijven draaien rond op duizenden omwentelingen per minuut. Als de schijven draaien, beweegt een magnetische lees/schrijf-kop op en neer hun oppervlakken een beetje zoals de arm op een platenspeler. Dit hoofd kan gegevens van elk punt op het oppervlak van de harde schijf lezen door te verplaatsen naar die positie en het opsporen van de magnetische lading als de schijf draait door.

Hoe Hard Drives zijn verdeeld

Een harde schijf gegevens opgeslagen in concentrische ringen genoemd tracks. Elke schotel heeft twee kanten en de stack van de platen op elkaar verticaal. De verzameling van alle tracks in dezelfde positie aan beide zijden van elk van de platen is een cilinder genoemd. Een sector is een cirkelsegment van een schotel harde schijf.

Doel

Wat Is een Sector van de harde schijf?


De sector kan ingenieurs en programmeurs verdelen een harde schijf in kleine sectoren genoemd blokken. Een blok is waar een track en een sector elkaar snijden. Het is meestal 512 bytes aan gegevens, en is het kleinste pakket van gegevens op een vaste schijf. Als de lees-/ schrijfkop weet precies welke blok is een stukje van de gegevens, het precies de informatie die het nodig heeft zonder tijd te verspillen op andere gegevens kan lezen.

Overwegingen

Omdat sporen concentrische zijn, is de track aan de binnenkant vrij een beetje kleiner dan de een aan de buitenkant van een platter. Vanwege dit, is het gebied onderschept door een sector op de binnenste rand van een schotel is veel kleiner dan het gebied onderschept aan de buitenkant.

Oplossing

Aangezien een blok aan de buitenkant van een platter meer ruimte dan een aan de binnenkant inneemt, maakt het niet veel zin om op te slaan alleen 512 bytes op de buiten weg. In de moderne harde schijven, er zijn eigenlijk meer blokken op buiten nummers dan op binnenkant tracks. Deze harde schijven blijven gebruiken "blokken" en "sectoren", maar de voorwaarden niet eigenlijk direct beschrijven de manier waarop die het station is ingericht. Ze worden alleen nog gebruikt omdat mensen aan het denken over de schijven in deze termen worden gebruikt.